Der er kun ganske kort tid til Final Fantasy XIV Endwalker udkommer. GamersLounge var inviteret med til præsentation for pressen af Square Enix og MI5 Communication. Allerede nu kan vi godt afsløre at alle FF-fans får en finale som er intet mindre end et overflødighedshorn af nyt indhold. Når du sidder med Endwalker så er det afslutningen på FF XIV’s første saga om Hydaelyn og Zodiark. Der er både nye Job, en helt ny dungeon og selvfølgelig masser af nye steder at besøge.

Det hele blev skudt i gang med en præsentation af Director og Producer Naoki Yoshida-san som fortalte hvor svært det havde været gennem en tid med Corona at får en udvidelse som Endwalker færdig. Samtidig var han stolt af et MMORPG som Final Fantasy XIV hvor folk over hele verden kunne holde kontakt og have et socialt engagement med ligesindede fra hele verden. Det er klar at en ny udvidelse kommer med nye Jobs og denne gang introducerer Endwalker Reaper og Sage.

Reaper er en melee DPS klasse mens Sage er support og healer. Ud af de to så synes jeg at Reaper er den mest innovative af de to. Det er hack’n’slash når det er bedst og klart min favorit. Mens du uddeler tæsk i bedste melee DPS stil så fylder du samtidig din Shoud Gauge. Den giver dig mulighed for at hidkalde en avatar med evener Blood Stalk, Gluttony og Grim Swathe. Ud over at der er masser af spændende spilmekanik omkring Reaper synes jeg samtidig det er en karakter der ser lækker ud. Vi har en video nedenfor som viser de nye Jobs, så du får en bedre indsigt i de forskellige.

Du kommer selvfølgelig på en rejse gennem mange nye områder mens du sig mod det nye level cap på 90. Naoki Yoshida-san lagde stor vægt på at du ikke skal være bekymret over rejsen mod level 90. Teamet har gjort sig stor umage for at overgangen fra A Realm Reborn bliver så smidig som muligt. Der er samtidig taget højde for at mange både leveler en main og en secondary fordi Endwalker forsætter med at være et MMOPRG hvor du kan nye historien. Samtidig er der fokus på at din gruppe kan suppleres med AI karakterer. Det sker på basis af det som kaldes Trust systemet som er introduceret i patch 5.0. Det betyder at du kan sikre den bedste sammensætning af dit party (damage, tank, healer) til nogle af de aktiviteter som kræver et fuldt hold. Det stopper ikke her. Planen er at opdaterer systemet så kun i sidste ende kan takle nogle af de krævende aktiviteter solo. Når patch 6.1 kommer er dungeons også med i Trush systemet så det hele tiden bliver enklere at spille mere og vente minder på at du har et helt hold.

Den nye dungeon er Tower of Zot og har du været med i FF i længere tid, så kan det være du genkender den fra FF IV, selvom det er et stykke tid siden. Jeg synes den er kraftigt inspireret af H.R. Giger som også er kendt fra Aliens universet. Det er der slet ikke noget galt i da det giver lidt ekstra myrekryb. Jeg synes der er mere spilmekanik i den dungeon end hvad jeg ellers har set. Teknisk set er der tale om tre faser hvor du skal nedkæmpe Magus Søstrene (Minduruva, Sanduruva, Cinduruva). I den sidste kamp står du overfor alle 3 søstre. Det bliver noget af en udfordring samtidig med at det er super underholdende mens du wiper igen og igen.

Som FF XIV fan kan du glæde dig til Endwalker. Der er masser af nyt indhold og ud over det som vi har dækket her så er der også den nye lokalitet Old Sharlayan samt regionerne Thavnair og Garlemald. Vi siger tak for invitationen og glæder os til 23. november hvor Endwalker udkommer. Som en lille ekstra bonus har vi over og under dette afsnit et par lækre illustrationer af Alphinaud og Alisaie.