Så er det længe ventede spil ’Ghost of Thushima’ ude til PlayStation, der placerer spilleren i midten af Mongoliets invasion af Japan i 1274. Spillet er en hyldest til den legendariske japanske filminstruktør Akira Kurosawa, og man kan som spiller vælge at føre sin karakter gennem historien i sort/hvid, præcis som var det en samurai-film fra 1950’erne. Du finder vores anmeldelse her.

Ghost of Tsushima, er udviklet af det amerikanske spilstudie Sucker Punch Productions.

Spillet foregår i år 1274, der er et afgørende og vigtigt kapitel i japansk historie. Titusindvis af mongolske soldater går i land på den japanske ø Tsushima med ét mål: at erobre Japan, og udråbe det til en del af det mongolske kongerige.

Hovedpersonen i spillet er Jin Sakai, en af de få samuraier som står klar til at forsvare Tsushima. Jin må tilsidesætte det ældgamle æreskodeks, og bruge skyggerne som hans stærkeste våben i kampen om at skubbe fjenderne fra Mongoliet tilbage og forsvare Japans suverænitet.

“Ghost of Tsushima er et vanvittigt flot spil med en virkelig velfortalt og dragende historie. Vi er glade for den gode modtagelse spillet har fået, og at alle gamere fra i dag nu kan opleve et af årets største spil”, siger Valtteri Hyttinen, Software Marketing Manager hos Playstation i Norden.


En hyldest til den legendariske filminstruktør Akira Kurosawa
Ghost of Tsushima er inspireret af japansk samurai-kunst og filmkultur. En særlig hyldest går til den legendariske japanske filminstruktør Akira Kurosawa, hvis samurai-film som Seven SamuraiRAN og Yojimbo betragtes som nogle af de mest ikoniske og indflydelsesrige film i historien.

Særligt Seven Samurai har været en stor inspirationskilde for Nate Fox, kreativ direktør hos Sucker Punch:

”Det er umuligt for mig at tænke, hvad det betyder at være en samurai, uden at forestille mig de krigere, som bliver bragt så udtrykkeligt til live i den film. De kæmpede alle med værdighed og heltemod, på en måde som jeg aldrig før havde set. De er et ikonisk ideal, som vi håber på at kunne leve op til,” siger Nate Fox.

Med sin forkærlighed for samurai-film, har studiet gjort det muligt for spillerne at opleve hele historien som om det er en af klassiske filmatiseringer. Et specielt filter gør spillet sort/hvid, og tilføjer filmkorn og atmosfæriske vindpust til spillets verden, for at bringe oplevelsen så tæt som muligt på Kurosawas legendariske værker. Til dem som ønsker mest muligt autenticitet, er det også muligt at spille spillet fra start til slut med japansk tale.

Ghost of Tsushima er udelukkende tilgængeligt på PlayStation 4.

Læs mere her: https://www.playstation.com/da-dk/games/ghost-of-tsushima-ps4/