Hvis dit barn har et helt bestemt computerspil på sin ønskeseddel, så er det ganske nemt at finde ud af, om det er en god gave:

PEGI er den europæiske aldersmærkeklassifikation for computerspil og på Pegi.info kan du finde og læse om (næsten) alle computerspil. Her kan du fx se den anbefalede alder for at spille de enkelte computerspil, og her tales der om egnethed, ikke om spillets sværhedsgrad. Et spil, der er “egnet for alle”, kan sagtens være både uforståeligt og alt for svært for de små. Du kan også finde en kort beskrivelse af, hvad spillet handler om, og læse mere om hvilke elementer i spillet, der har ført til spillets aldersmærke. Herudover er flere af beskrivelserne ledsaget af andre nyttige informationer som fx om og hvilke muligheder, der er for køb i spillet.

Glædelig jul med det rette spilvalg.

Er du på jagt efter et passende spil til dit barn, men savner lidt inspiration, kan pegi.info også hjælpe. Her kan du nemlig søge efter spil i den store PEGI-database og filtrere resultaterne efter fx aldersbedømmelse, genre/type af spil, udgivelsesår og platform (PC, Playstation, Xbox, Nintendo mv.) for at finde det perfekte spil.

Gode spilleregler

Computerspil er god underholdning – også i julestuen, og især hvis man er blevet enig om nogle gode spilleregler, som alle i familien har det godt med.

angi-nordic.com kan du finde nyttig viden og tips til, hvordan du kan skabe sunde og gode rammer for hele familien. Du kan også finde oplysninger om spillekonsollernes ’forældreindstillinger’, der bl.a. giver dig mulighed for at vælge, om dit barn skal kunne kommunikere med andre spillere eller ej, og hvor mange penge eller tid barnet må bruge på computerspil.

————————–

PEGI (Pan European Game Information): Europæisk aldersmærkeklassifikation for computerspil, der hjælper forældre med at træffe informerede beslutninger, når de køber computerspil.

Redaktionens kommentarer

PEGI er et godt start punkt. Det harmonerer bare ikke særligt godt med den medie mærkning der ellers findes. Kigger på du på film og serier så stopper aldersmærkningen ved 15 år da mærkningen er baseret på mental udviklingstrin. Her er der i mærkningen lagt vægt på om barnet eller den unge kan overskue de dramatiske effekter og forstå sammenhængen over tid. Det betyder at selv den mest skrækindjagende film eller serie maksimalt får aldersgrænsen 15 år. Du kan læse om Medierådets mærkning her: https://www.medieraadet.dk/medieradet/film/aldersmaerkerne

Skal dette sættes i relation til PEGI så kan du trække 3-5 år fra PEGI så du når den model Medierådet anvender. Det er tydeligt på billeder ovenfor, som er leveret med pressemeddelelsen fra ANGI, at det er den voksne på billedet klar over. Skærmbilledet ligner CSGO der er alders mærket PEGI 18, men som ikke er mere udpenslende af vold end at den voksne vurderer at det kan spilles af den unge på billedet.

Hvis du gerne vil have redaktionens perspektiv på nogle af de populære spil i forholdt til hvad der går for at være fagkundskaben så læs også https://gamerslounge.dk/tjekspillet-dk-anmeldelse/

Det bedste du kan gøre er stadig at tage et par timer ud af din kostbare tid for at spille med dit barn eller unge. Så kan du tale med og forstå hvad de finder så engagerende i lige det spil de ønsker sig. Det kan jo være du også vil synes at interaktiv underholdning er sjovt.

God jul.