Ratchet & Clank-serien, der har været at finde i PlayStations bagkatalog i næsten 20 år, nu er det nyeste skud på stammen, Ratchet & Clank: Rift Apart ude til PlayStation 5. Og der er lagt i kakkelovnen til et uforglemmeligt rumeventyr.

Læs vore anmeldelse her.

PlayStation har det længe ventede spil ‘Ratchet & Clank: Rift Apart’ ude til PS5, der udviklet af det amerikanske spilstudie Insomniac Games, der også står bag den anmelderroste spilserie Marvel’s Spider-Man. 

Spillet foregår i en intergalaktisk verden, hvor den flittige duo, Ratchet og Clank, straks bliver kastet ud i en jagt på skurken Dr. Nefarious. Jagten på den onde kejser tager spillerne med på tværs af dimensioner og planeter med hver sit grafiske univers, der foregår i højt tempo med alt, vilde våben og med alt, hvad PlayStation 5-konsollen kan byde på.

Herunder er 10 facts, som du ikke vidste om det nye Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart har fået gode anmeldelser i Danmark og i resten af verden. Men hvor godt kender du egentlig den dynamiske duo og deres historie? Herunder er 10 facts om det nye spil. 

  1. Ratchet & Clank-serien har været tilgængelig til PlayStation siden 2002, og er med sine 19 år på bagen et af PlayStations ældste spilserier.
  2. I løbet af de 19 år er der blevet udgivet 16 spil i serien. 
  3. Ratchet & Clank: Rift Apart tilbydes på 15 forskellige sprog – inklusive dansk, finsk, svensk og norsk.
  4. I 2020 købte Sony officielt Insomniac Games for 229 millioner dollars.
  5. Insomniac Games har udviklet deres helt eget Lombax-alfabet baseret på Lombax’ sprog, som er den art, Ratchet og Rivet tilhører
  6. Ratchet & Clank: Rift Apart tilbyder 79 tilgængeligheds-muligheder, der gør det muligt for personer med handicap (fx med nedsat syn) at tilpasse spillet, så de får den bedst mulige spiloplevelse. 
  7. Spillets soundtrack er komponeret af den prisbelønnede musiker Mark Mothersbaugh fra bandet DEVO, som var nomineret til en Rock & Roll Hall of Fame i år. Han står også bag musikken til en række andre spil og film herunder de første tre Crash Bandicoot-spil, The Sims, Thor: Ragnarok, Netflix’ Tiger King og den nye animerede film The Mitchells vs. The Machines.
  8. Ratchet & Clank gør fuldt brug af PlayStation 5’s SSD, hvilket betyder, at loading er ikke-eksisterende. Når man skifter mellem spillets dimensioner sker det hele på få sekunder.
  9. Ratchet & Clank: Rift Apart markerer den første gang i serien, hvor spillere kan spille som den kvindelige hovedperson Rivet
  10. Spillet udnytter PlayStation 5 DualSense-controllerens haptiske feedback og selvjusterende udløsere til fulde, hvilket betyder, at spillere kan føle spillet gennem deres hænder. Det kan fx være når våben lades, sand under fødderne, eksplosioner og meget mere. Spillet tilbyder 3D lyd gennem PlayStations Tempest 3D Audio Engine.

Læs mere her: https://www.playstation.com/da-dk/games/ratchet-and-clank-rift-apart/