Vi har haft HP’s seneste Omen 15 mellem hænderne. Det er 2021 modellen som specifikt kaldes Omen 15-en 1845 med landebetegnelsen no for at angive at den er med nordisk tastatur. Den model vi anmelder leveres med en AMD Ryzen 9 5900HX CPU, 16G RAM, 1T SSD og et GeForce RTX 3070 grafikkort som drives af en Ampere GPU. Hele herligheden har et 15 tommer QHD (1440p) IPS panel som leverer imponerede 165 Hz. Det er noget som matcher hvad du kan finde i et stationært setup. Der er stereohøjtalere fra B&O som giver et super lydbillede når du ikke bruger hovedtelefoner.

Skal vi lige bruge lidt mere tid på specifikationer så finder du også følgende porte: 1 Mini DisplayPort 1.4 med op til 4K UHD-videooutput, 1 HDMI port, 1 USB-C 3.2 Gen2 port (med DisplayPort 1.4 support, strømforsyning og HP Sleep and Charge), 3 USB 3.2 Gen1 porte (1 med HP Sleep and Charge), Integreret SD kortlæser, WiFi 6E-ax, Gigabit LAN port og Bluetooth 5.2 og 3,5 mm mini-jack til høretelefoner og mikrofon med DTS:X Ultra-support. Der er samtidig et 720p webcam indbygget med to mikrofoner så du får den bedst mulige lyd. Så du har masser af porte uanset hvad du ønsker at tilslutte. Jeg er skuffet over at der igen er anvendt et specielt stik til strømforsyning. Jeg havde forventet at modeller i 2021 kommer et USB-C som det primære opladestik samt mindst et yderligere USB-C til ekstern skærm/docking station.

Når jeg kigger på ydelsen så er der ikke noget at udsætte. Jeg har booted CS:GO op og uden at tune noget som helst så rammer jeg snildt 162 fps i en traditionel death match på Dust II. Jeg har været lidt doven med netværksopsætningen som jeg lige skal have flyttet til WiFi 6 på 5 GHz i stedet for at kæmpe med resten af husholdningen om båndbredde på den almindelige 2,4GHz. Jeg kunne også finde på at vælge at anvende et helt almindeligt Ethernet kabel for at være helt sikker på ydelsen. Nå men det er en detalje. Oplevelsen med både AMD Ryzen processoren og RTX3070 er at det fungerer enestående godt. HP Omen 15 er efter min mening en at de bedst ydende maskiner i prisklassen. Den slår uden problemer tilsvarende maskiner. HP er gode til at vride den maksimale ydelse ud af AMD.

Designet følger den almindelige trend i markedet hvor der er tale om stramme linjer og et tyndt design. Det har så en effekt på køling. HP har valgt at have to blæsere i bunden af maskinen som suger luft ind og køler enheden. Det fungerer fint selvom varme bliver et problem når hele enheden er så kompakt. Helt generelt så er det ikke let at lave en 15 tommer model med denne type af specifikationer og samtidig holde den i en temperatur hvor alt yder max, uden at have et par rimeligt kraftige blæsere. Vælger du at gå efter denne model fra øverste hylde så skal du forvente at du kan høre blæserne når du gamer. Skal du bruge den til alt andet så har den rigeligt kraftoverskud til almindelige kontor og skoleopgaver. Tastaturet er lækkert og det er som et moderne laptop tastatur men en kort og præcis vandring. Det fungerer glimrende og jeg har ikke problemer med at skifte fra min normale mekaniske gamer tastatur og til kontor opgaver med det indbyggede. Den store track pad fungerer også godt og jeg kan lide at de sædvanlige taster er forsvundet så det er selve planen der fungerer som knap. Der er også blevet plads til nogle at navigationstasterne til siden. Det er en af fordelene med en 15 tommer model. Der er plads til et 10 keyless tastatur.

HP Omen 15-en 1845 er et transportabelt gaming kraftcenter. Hvis du er i markedet for en gamer laptop fra øverste hylde så får du en enestående ydelse i denne kompakte model. Du skal selvfølgelig have en ekstern mus og ellers kan leverer maskinen resten lige ud af kassen. Det er godkendt.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægGrand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition trailer og billeder udgivet + info
Næste indlægXPG Pylon 650W 80 Plus Bronze– anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
hp-omen-15-2021-anmeldelseHP Omen 15-en 1845 er et transportabelt gaming kraftcenter. Hvis du er i markedet for en gamer laptop fra øverste hylde så får du en enestående ydelse i denne kompakte model. Du skal selvfølgelig have en ekstern mus og ellers kan leverer maskinen resten lige ud af kassen.