Nyt år kræver nyt gear og vil du have noget fra øverste hylde så kig på HP OMEN 45L. Du får ikke et vildere tower end HP OMEN’s aktuelle topmodel. Den findes i forskellige konfigurationer og den model vi har haft mellem hænderne er GT22-0436NO. Den har en AMD Ryzen 9 5900X, RTX 3080 Ti med 12 GB RAM, 64 GB DDR4 RAM, 2T SSD og 2T hard disk. Bundkortet benytter AMD B550 chipsettet og har to USB-C, fire USB 3.2 og fire USB 2.0, WiFi 6 og Bluetooth 5.2. Der er vandkøling og RGB-belysning.

Jeg har ovenfor taget et billede af OMEN 45L chassiset sammen med et standard NZXT H510i mid-tower og en CoolerMaster HAF XB EVO. Det er ikke et chassis som sådan lige passer på et skrivebord. Den finder sig bedst tilrette stående på gulvet. Den er i bredde og længde ikke meget større end H510 chassiset. Det er det specielle Cryo Chamber på som er øverst der gør hele forskellen. Normal monteres vandkøling enten i fronten eller i toppen af chassiset. HP har lavet et helt kammer som er adskilt fra området med motherboardet blot til radiatoren for væske køling. Super smart og det giver en bedre måde at styre køling samtidig med at det er super effektivt at trække luft gennem radiatoren. Det bliver stuetemperatur og ikke opvarmet luft inde fra kabinettet.

Jeg stater selvfølgelig med at pille sider af. Det kan du uden værktøj ved at trykke på en knap som sidder under Cryo Chamber. Let og enkelt. Det mest spændende er bagsiden hvor du kan montere en ekstra disk hvis det skulle blive nødvendigt. Det hele kan håndteres uden værktøj. Den ramme som en ekstra disk monteres i sidder fast med en snaplås. Pres sammen og rammen glider let ud. Der er også ekstra stik på styrings hub’en hvis du vil have mere lys.

På motherboard siden er der en glasplade så du kan se hvor smukt kabelarbejdet et lavet. Det bliver mere og mere vanskeligt at lave det nogen lunde pænt fordi er kommer flere og flere ledninger til styring, lys og strøm. Nu er der også to ledninger til køleren på CPU’en. En til strøm og styring af pumpen og en til USB for at overvåge temperatur og RGB. Det er rigtigt fint bygget og skulle du på et tidspunkt vælge at opgraderer et eller flere elementer er det lige til at gå til. Læg mærke til detaljen med grafikkortet. Det er massivt med bredden på 2½ slot så der er lavet en plasticaflastning så hele vægten ikke skal holdes af skruerne i monteringsbøjlen. Det er sådanne detaljer der med til at sikre en lang problemfri levetid.

Ud over den meget diskrete tænd/sluk knap findes der på toppen af chassiset 4 USB-porte sammen med de sædvanlige jack-stik til headset og mikrofon. Smart og det eneste jeg godt kunne have brugt var mindst én USB-C tilslutning på toppen af kabinettet.

På bagsiden af kabinettet finder du yderligere seks USB’er hvor de to er USB-C. Der er igen de klassiske jack-stik til lyd og så selvfølgelig en Ethernet forbindelse. Så det skulle være muligt at få alt dit gear tilsluttet. Du spørger sikkert til hvor antennerne til WiFi og Bluetooth findes? De er indbygget i kabinettet. Igen er der lavet en mere elegant løsning end de klassiske to stik hvor du tilslutter en ekstern antenne.

Den kommer med Windows 11 og ganske lidt bloatware. Det primære er OMEN Gaming Hub hvor du kan styre alt omkring bundkortet. Det gælder både overclocking, hvis du vil eksperimentere med det, eller for at sætte nogle af RGB-funktionerne op. Der findes masser af forskellige indstillinger og du kan lave alt muligt som passer til dine spil. Det matcher hvad jeg ellers ser af funktionalitet fra producenter af løse bundkort.

Efter at HP har købt HyperX så forventer jeg at der kommer mere og mere integreret styring af de forskellige enheder. Der er HyperX DDR RAM som også har RGB, så det kan du selvfølgelig styre. Som du kan se så kan du også styre din HP-skærm direkte fra OMEN Gaming Hub. Hvis du undrer dig over hvorfor du ikke kan se sigtekortet når jeg nu har valgt det er fordi det genereres af skærmen så det optræder ikke på skærmbilleder eller videoklip. Ja det er kommet et stykke vej siden jeg satte et stykke tape på skærmen og tegnede et kryds.

HP OMEN 45L kommer til at gøre et betragteligt indhug i sparegrisen. Det giver lidt sig selv når den kommer med et grafikkort som, hvis du overhovedet kan få det, står til omkring 15.000 kr. Selvom du vælger en lidt mindre konfiguration så husk at dette er seneste teknologi. Det er noget af det bedste du kan finde uden selv at skulle bygge. Jeg havde gerne set DDR5 RAM og som nævnt USB-C på toppen. HP OMEN 45L er toppen for dig som vil have det bedste uden at skulle bygge det selv.