HP X27qc er en QHD gaming monitor i et buet design. QHD betyder at det er 1440p opløsningen hvilket er 2560 x 1440. Det er den lidt sjove opløsning som ligger mellem standard Full HD (1920×1080) og 4K (3840×2160). Den anvender et IPS-panel (In-Plane Switching) som har bred betragtningsvinkel (178 grader), en rigtigt fin kontrast sammen med en god farve gengivelse. Jeg tøver ikke med at kalde den en gaming skærm fordi den har en opdateringsfrekvens på 165 hz.

HP X27qc er en lidt anderledes størrelse set i lyset fa at den specifikt markedsføres som en gaming skærm. Der er ikke de mange skarpe kanter som jeg typisk ser på Omen serien. For det utrænede øje ligner den enhver anden skærm som mest af alt passer ind i et kontormiljø. Det er faktisk kun den lette kurve på 1500R som afslører at denne har en noget bedre kvalitet end hvad der normalt findes i et kontor. Størrelsen på ca. 61 gange 37 cm er meget diskret for en 27” monitor. Det eneste du skal være opmærksom på er at den på grund af det buende design kræver lidt ekstra i dybden med sine ca. 20 cm. Den står glimrende fast med sine knapt 7 kg og har en god solid fod. Vil du have den op og hænge passer den med VESA 100×100 montager.

Du får en HDMI 2.0 og en DisplayPort 1.4 begge med HDCP-understøttelse. Lysstyrken er 350 nits med en kontrast på 3000:1, AMD FreeSync og en responstid på 1ms. Der er også et godt gemt udtag til hovedtelefoner som er placeret lige ved siden af DisplayPorten. Det er ikke den mest elegante placering men anvender du den til både en PC og en konsol så har du en enkelt måde at få lyden til hovedtelefonerne. Selve skærmen holder 100% sRGB farvegengivelse og lidt over 80% DCI-P3 hvilket er tilstrækkeligt til en gaming monitor – specielt i denne prisklasse. Det eneste jeg savner af features er en USB-hub. Hvis du ellers skal plage efter yderligere funktioner så er det HDR. Så skal du bare op i en helt anden prisklasse.

Husk altid at checke hvad der findes af opsætninger. Der findes et lille snydetrick nemlig at du kan vælge at få et fast sigtekort lavet af skærmen. Så selvom du i spillet ikke lige har det til rådighed så kan du snyde dig til det.

HP X27qc er en super skærm for langt de fleste gamere. Den har et krystalklart billede med en opdateringsfrekvens som også egner sig til de mange online shootere. Jeg har både spillet God of War og Counter Strike. Begge dele klarer den glimrende. Leder du efter en monitor i en god kvalitet hvor du ikke har behov for de mere fancy features, så er HP X27qc et valg som giver meget for pengene.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægWWE 2K22 har fået udgivelses dato
Næste indlægNordic Teamfight Tactics Superbrawl kvalifikation er åben
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
hp-x27qc-monitor-anmeldelseHP X27qc er en super skærm der giver rigtigt meget værdi for pengene. Den er et godt valg for langt de fleste PC gamere.