Vi har været så heldige at blive inviteret med til en hands-on preview af Immortals Fenyx Rising der udkommer i starten af december på en helt række platforme. Normalt foregår noget sådan i et lukket lokale under stort hemmelighedskræmmeri. Ikke denne gang. Her kunne vi for en gangs skyld spille via en kraftig PC og en stabil Internetforbindelse. Det er en steaming teknologi som kaldes Parsec og den er også tilgængelig for dig hvis du har den interesse. Nå men med et minimum af download var jeg i stand til at opleve Fenyx i en kvalitet så det var som om jeg havde spillet installeret lokalt.

Immortals Fenyx Rising er en tredjepersons action adventure hvor du starter med at skabe din egen karakter. Bliver du på et tidspunkt træt af den så kan du altid slå et smut forbi Aphrodite’s Beauty Chair for at ændre lige det du har lyst til. Det er meget underholdende og helt i tråd med historien, at du ikke begrænses i den måde du kan kombinere de forskellige tilpasninger. Vil du have en kvinde med skæg, så gør du det. Vil du have en mand med kvindestemme så gør det. Det hele passer perfekt til universet som er oldtidens græske guder. Her er der jo kvinder med slangehår, personer med heste eller løvekrop og alle mulige andre ting. Det er alene kosmetisk for dine kræfter får du gennem ting som du samler op under vejs.

Jeg udforskede så meget jeg kunne af prologen hvor du finder dine tre primære våben. Dit sværd til at hurtige angreb, din økse til at give et ordentligt dask og din bue som bl.a. har pile du kan styre rundt. Du får også et par vinger som meget elegant kan pakkes sammen i en lille rund rygsæk. Det er primært et action adventure selvom det har mindre RPG-elementer. Det betyder at du kan skifte runsting eller våben til nogle med stats som passer din spillestil bedre. Det er et enkelt RPG light system og du kan skifte lige så tosset du ønsker. Igen er der tænkt på at det skal være sjovt ikke i stedet for at udviklerne pisker dig i en bestemt retning.

De to som fortæller historien er Zeus og Prometheus som har en fortryllende dejligt tone med masser af humor. Det kræver du kan noget engelsk og sæt gerne undertekster på så du ikke misser nogle af de mange venlige drillerier. Har du samtidig en grundlæggende viden om oldtidens guder så bliver det bare endnu sjovere. De udser sig dig til at hjælpe med at fange Typhon som er undsluppet sit fangeskab.  Samtidig har han fanget de forskellige guder og der er her du skal hjælpe vores to historiefortællere med at få bragt balance i Universet igen. Det bliver selvfølgelig ikke nogen enkel opgave så gennem prologen bliver du forberedt på mange af de udfordringer du kommer til at møde. Det er nemlig ikke bare at rende rundt og tæve løs på alle selvom det er super underholdende. Nej du skal også løse alle mulige opgaver undervejs. De gåder der indeholder nye spændende våben og kræfter findes under jorden som hvælvinge (Vaults).

Der er også forskellige materialer som du kan samle for at opgrader dine evner og færdigheder. Det er ikke et super kompliceret system så min vurdering er at alle kan være med. Det betyder også at Immortals Fenyx Rising favner en bred gruppe af spillere både i alder og sind. Der er en god grund til at udforske så du har mulighed for at blive stærkere. Har du mere mod på bare at kører los for at opleve historien så er det også en mulighed. Her kan selv de yngste spiller være med. Jeg har spillet på Medium sværhedsgraden og den tror jeg kommer til at passe langt de fleste spiller første gang de tager en turen gennem den forunderlige verden med Fenyx.

Immortals Fenyx Rising er helt nyt IP i en form der sigter på at underholde. Det er dejligt farverigt og så elsker jeg bare vores to fortællere. Der skal alligevel noget til at jeg ikke bare konsekvent skipper mellemsekvenserne for at komme videre i historien. Hvis du har en smule interesse i oldtiden græske guder så er det en glimrende lejlighed til at introducerer et yngre publikum for de mange gode historier fra bl.a. Homér med de mange mytologiske figurer uden det bliver en knastør lektion. Efter 3 timer med Fenyx så kan jeg næste ikke vente til december med at få fortsættelsen af denne medrivende historie.

Tak til Ubisoft for muligheden for at lave dette preview.