Under CES 2012 havde LG premiere på verdens første storskærms-tv baseret på OLED-teknologi, som udmærker sig ved at have hver enkel pixel som lyskilde. Allerede ved premiereshowet var CES-panelet imponeret over den dybe sorte farve og kontrast, som paneltypen er i stand til at frembringe. Derfor blev den belønnet med CES Innovation Award.

I slutningen af 2012 gik LG forrest ved at være den første til at sælge OLED-tv til forbrugerne og under CES 2023 fejrer LG et årti med markedslederskab indenfor OLED-tv.

LG OLED R, Flex og M3: De store OLED-nyheder i 2023

For 11. år i træk blev LG OLED TV tildelt CES Innovation Award, og i 2023 er fleksibilitet øverst på dagsordenen med LG SIGNATURE OLED R samt det fleksible LG OLED Flex. Disse får følgeskab af SIGNATURE OLED M3 og de opdaterede Z3-, G3- og C3-serier, som alle er med OLED evo-paneler med højere lysstyrke og endnu bedre farvestyring end før. Det skyldes den AI-understøttede processor α9 Gen6.

LGs største nyhed under CES er det trådløse SIGNATURE OLED M (97M3), som er et 97-tommer OLED-tv. HDMI-kabler og tilbehør er forbundet direkte ind i tv’et til en koblingsboks kaldet Zero Connect, som åbner nye æstetiske muligheder i stuen og gør designet trådløst. Monteringen af 97M3 er nem med One Wall Design-løsningen, og den CES-prisvindende Zero Connect-løsning understøtter videostreams med 4K UHD-opløsning ved op til 120Hz.

Den populære Gallery-serie, G3, får også One Wall Design-løsningen, som lånes fra M3 TV’et. Fokus for G3 er fortsat et enkelt æstetisk udtryk, hvilket nu understøttes med monteringen endnu tættere på væggen uden synlige søm og skruer. En anden stor opgradering på G3 er Brightness Booster Max, som øger lysstyrken med op til 70 procent gennem lyskortlægning på pixelniveau.

“LG fejrer 10 år som størst inden for OLED, og i 2023 vil vi kunne tilbyde overlegen responstid selv i skærmstørrelser, der passer til skrivebordet med LG UltraGear,” siger Erik Svalberg, produktspecialist, LG Nordic.

“Selvfølgelig kræver den ultimative filmoplevelse også god lyd, og noget nyt i år er den tættere integration mellem soundbars og tv ud over understøttelsen af Dolby Atmos og DTS:X.”

LG UltraGear med OLED: For en bedre spiloplevelse

Ubegrænset kontrast og nøjagtige farver er lige så eftertragtede i spilverdenen som i hjemmebiografen. I Las Vegas viser LG OLED-skærmene UltraGear 45GR95QE og 27GR95QE frem. De har begge verdens hurtigste OLED-paneler med en opdateringshastighed på 240 Hz og en responstid på 0,03 millisekunder. Derudover er de nye skærme udstyret med LG’s AGLR-panel, Anti-blænding & Low Reflection, som er specielt udviklet til højoktan spilsessioner på spilcomputeren.

Det mindste af TV’erne er 27GR95QE. Det er 27 tommer i størrelse og har opløsningen QHD (2.560 × 1.440 pixels). Storebror 45GR95QE er i stedet en 45-tommer buet variant med radius 800R og WQHD-opløsning (3.440 × 1.440 pixels). Til fælles har de begge en farvegengivelse på 98,5 procent af DCI-P3, HDR10-understøttelse, DTS HP:X-lyd, og at de kan styres med en inkluderet fjernbetjening.

LG SC9 og SE6: 2023 soundbars

Årets soundbars fra LG inkluderer SC9- og SE6-modellerne, hvor forbedret lyd, stilfuldt design og strammere integration med 2023-tv-modellerne er i fokus. Ved hjælp af WOWCAST kan de nye modeller tilsluttes trådløst til tv’et, hvilket gør det nemmere end nogensinde at kombinere en avanceret lydoplevelse uden at gå på kompromis med det visuelle indtryk med redundante kabler.

Med WOW Orchestra-funktionen kan brugerne også vælge at kombinere lydkanalerne i tv’et med lydbjælken for at få et maksimalt lydtryk og øget fordybelse. AI Sound Pro-funktionen tilpasser også lydbilledet til det viste materiale bedre end nogensinde, mens AI Room Calibration tilpasser lydbilledet til brugerens omstændigheder.

For den bedst mulige spiloplevelse understøtter SC9 og SE6 også HDMI-funktionerne VRR og ALLM for maksimal lydgendannelse med minimal forsinkelse og visuelle artefakter med understøttelse af gennemgang af video i op til 4K og 120 Hz.

For en bedre verden

En del af LG’s tilstedeværelse under CES er også dedikeret til bæredygtighedsinitiativer i form af udstillingen “Better Life for All”. Dette består af tre dele, “For The Planet”, “For People” og “Our Commitment”, som alle fremhæver forskellige aspekter af LG’s engagement i en bæredygtig fremtid. I førstnævnte er der blandt andet fokus på, hvordan elektronikaffald får nyt liv i nye produkter og på arbejdet med bæredygtig emballage.

I “For People” er produkternes brugervenlighed gennem funktioner som stemmestyring og bevægelsessensorer i centrum. Dette inkluderer også instruktioner til brug i lyd- og tegnsprogsformater.

“Our Commitment” væver forbedringerne i bæredygtighed og brugervenlighed sammen til en helhed under virksomhedens Better Life Plan 2030, året, hvor LG blandt andet skal have reduceret udledningen af drivhusgasser med 50 procent i forhold til 2017-niveauet.


“I OLED-tv-udviklingen fokuserer LG ikke kun på billedkvalitet, men også på at sikre, at tv’et er holdbart i hele sin levetid. Der udvikles i stigende grad nye materialer med genanvendt plast og metal, som også kan genanvendes igen,” siger Svalberg.

“Samtidig bruges lettere materialer. Faste metal- og glasdele erstattes af nye kompositmaterialer, hvilket reducerer vægten og miljøpåvirkningen af produkter under transport. Selv i udviklingen af billedforbedrende teknologier, såsom OLED evo, bruges energi mere effektivt. På den måde reducerer vi klimaaftrykket ikke kun i produktets levetid, men også når det er slidt.”


“LG arbejder globalt for at forbedre sine kunders hverdag, men få markeder er så krævende, udfordrende og bevidste om bæredygtighedsaspektet som det nordiske. Derfor synes vi, det er ekstra sjovt at kunne demonstrere vores initiativer under CES, men også at vores bæredygtighedsarbejde anerkendes af eksterne organisationer som EcoVadis, der tildeler LG Electronics den højest mulig placering i bæredygtighed – platinniveau”, siger Daniel Lamborn, Marketing Manager Consumer Electronics, LG Electronics Nordic. Vi går nu ind i 2023 med et stærkere og mere bæredygtigt produktudbud end nogensinde.”

Det er på nuværende tidspunkt ikke fastlagt, hvilke produkter der skal lanceres i Norden i løbet af 2023.