MSI’s MEG 342C QD-OLED er en let buet (1800R) OLED-skærm på 34” i 21:9 formatet. Teknisk kaldes dette for UWQHD eller Ultra Wide Quad High Definition. Det betyder at det er en bredformat skærm og specielt derfor giver det god mening at den er buet. Hele ideen med at lave en skærm buet er at den skal følge den naturlige bue der er i dit øje. Dermed får du et skarpt og tydeligt billede hvor du anstrenger øjet mindst.

Når vi taler om skarpt og tydeligt billede, så er OLED-panelerne også vejen frem.  I gamer skærme anvendes ofte IPS eller VA-paneler og det er helt tydeligt at OLED giver et meget mere levende billede. Noget af jeg finder mest imponerede er den nøjagtige gengivelse af farver. Det er kombinationen af de klare farver, den skarpe kontrast og den meget imponerende VESA DisplayHDR True Black 400 der giver noget af det bedste jeg har oplevet på en gaming skærm. Det er i OLED muligt at slukke helt for lyset på pixel niveau og derfor giver det en helt enestående gengivelse.

Inden du kommer så lagt så skal hele herligheden pakkes ud. Det er en ordentlig basse af en kasse. Her finder du selvfølgelig selve skærmen, stander og fod som skal samles. Der er også alt hvad hjertet kan begære af kabler så uanset om du anvende Display Port, HDMI eller USB-C så er du dækket ind. Der er også både et upstream/downstream USB-kabel og audio kabler til så du kan tilsluttet headset direkte på skærmen. Der er også et sæt ekstra længe skruer med så du kan vægmonterer den med en standard VESA-montage. Det er nødvendigt med de ekstra længe skruer fordi skærmen er buet. Du skal lige have fat i en skruetrækker til at skrue beslaget på standeren fast på skærmen med de medfølgende skruer. Det er en operation der er hurtigt gennemført. Det tager længere tid at få alle de forskellige dele pakket ud.

Du finder selvfølgelig både HDMI (2. stk) og DisplayPort forbindelser. Der er også et USB-C der kan levere op til 65w som PD Charging sammen med de to almindelige USB-A porte som tilsluttes via det medfølgende upstream/downstream USB-kabel. Det er lækkert med USB-C så du f.eks. kan tilslutte en PC som så samtidig kan lade. Det er smart. Jeg er måske ikke helt tændt på ideen med at have 2 HDMI-porte. Det ville have været bedre med 2 Display Porte. Der er ikke ret meget med HDMI port som understøtter ultrawide skærme. Det er også næsten synd at de flotte guldknapper er skjult på bagsiden. Den er dem du anvender til at tilpasse de mange forskellige indstillinger. Der er alt hvad hjertet kan begære af indstillinger. Vi du andet og mere end det som findes i den let overskuelige menu, så skal din PC også anvendes til at styre MEG 342C QD-OLED. Det sker gennem det som MSI kalder Gaming Intelligence og OLED Care sammen med MSI Center som er app’en på din PC. Den giver en hel række af muligheder så du kan have profiler til dine forskellige spil. OLED Care er lavet til at beskytte din skærm med teknologier som Pixel Shift, Panel Protect og Static Screen Detection. Fælles for de tre er at de sikrer du ikke får fastbrændte pixels eller ødelægger intensiteten på de enkelte pixels. Meget smart. Så en lille ekstra feature jeg synes er smart er picture in picture. Her kan du have flere inputs ved siden af hinanden.

MSI MEG 342C QD-OLED giver et enestående lækkert og levende billede. Der er masser af indbygget funktionalitet som stiller selv den mest krævende gamer tilfreds. Med sine 175Hz så får du også en skærm som egner sig godt til de mere action prægede titler. Kombination med OLED og 175Hz er en vinder selvom det ikke er uden omkostninger. Du kommer til at elske at spille på MSI’s MEG 342C QD-OLED.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNy OnePlus Open på gaden
Næste indlægModern Warfare 3
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
msi-meg-342c-qd-oled-anmeldelseMSI MEG 342C QD-OLED giver et enestående lækkert og levende billede. Der er masser af indbygget funktionalitet som stiller selv den mest krævende gamer tilfreds. Med sine 175Hz så får du også en skærm som egner sig godt til de mere action prægede titler. Kombination med OLED og 175Hz er en vinder. Du kommer til at elske at spille på MSI’s MEG 342C QD-OLED.