Nex Machina er Housemarque seneste projekt der gennem en årrække gik under navnet “The Jarvis Project”. Her kunne anmeldelsen så passende stoppe. Sidder du som et stort spørgsmålstegn så er Housemarques udviklerne bag bl.a. titler som Resogun, Alienation, Dead Nation, Super Stardust og Matterfall. Alle er det titler som er publikumsfavoritter fordi de er designet til at underholde. “Game is King” som Housemarque selv skriver i deres firmapræsentation. Nex Machina markerer den første titel den finske udvikler selv udgiver.

Hvis du er til lidt mere “namedropping” så er det Harry Krueger, det er ham bag Resogun, der har været Lead Game Designer. Manden bag Robotron og Smash TV, Eugene Jarvis fra Raw Thrills, har fungeret som Creative Consultant. Sound tracket er lavet af Ari Pulkkinen som også kan noterer sig for Angry Birds, Resogun, Dead Nation, Trine’s og Outland. Nok om teamet bag og deres bedrifter og videre til Nex Machina.

Nex Machina er en twin stick shooter baseret på klassisk arcade stil. Du starter i “Techno Forest” for at kæmpe dig vej gennem den robot inficerede verden i et desperat forsøg på at redde menneskeheden. Har du spillet Resogun så er det en tilsvarende farverig eksplosion i lys og lyd, med nogle særdeles imponerende neon partikel effekter. Der er en omfattende kampagne som også kan spilles co-op. Det er dejligt at se co-op ikke er afgået ved døden. Du vælger selv om du alene ønsker at kæmpe for at overleve eller om du har overskuddet til at redde de mennesker du finder inden robotterne absorberer dem. Hvis du er heldig kan du finde genveje som bringer dig hurtigere gennem en verden. Som det fremgår af billedet nedenfor så havde jeg nok at gøre med at holde mig i live.

Der er noget for alle med tre forskellige sværhedsgrader hvor du på den letteste har uendeligt liv, mens de to andre giver en noget større udfordring. Hvis du er til at jagte en highscore (det jo en integreret del af arcade gameplay) så skal du styre mod spiltypen Arena. Her kan du genbesøge et område i en ny og opdateret version for kæmpe med nye udfordringer. Leaderboards kører i sæsoner så det ikke er en enkelt som klistrer sig uendeligt til toppen. Det er en rigtigt fin ting og noget som er endnu bedre er Replay funktionen.

Replay er en funktion der er tiltænkt communitiet. I stedet for at du skal søge efter video guides på Internettet så er Replay din mulighed for at se hvordan andre spillere har tacklet en bane. Alt der rammer leaderboardet bliver optaget så du kan vælge en score og så se hvordan denne spiller har klaret banen. Lige så snart at spillet er udgivet kommer jeg til at benyttes denne funktion for at lære fra dem som er bedre end mig. Det er en funktion jeg godt kunne have brugt da jeg brugte alle mine sparepenge på at spille Defender i den lokale arcade.

Nex Machina er en intens twin stick shooter hvor adrenalinen får frit løb. Det er lige velfungerende om du er til co-op couch eller arcade konkurrence. Det er 80ernes coin-op nostalgi kombineret med moderne voxel teknologi. Housemarque har endnu en vinder med Nex Machina. 

Vi har spillet PlayStation 4 udgaven og du finder det også på Steam.

Tak til Vaiva fra www.planofattack.biz for at gøre anmeldelsen mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægPlayStation 4 udgivelses liste
Næste indlægNy Ever Oasis trailer ude nu
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS4. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.