Hvis du aldrig er hoppet på WipEout bølgen så er opsamlingen WipEout Omega Collection en glimrende mulighed for at se hvad alle andre har været helt hysteriske over. Du får også med WipEout Omega mulighed for at spille på moderne hardware. Specielt hvis du har en PlayStation 4 Pro og et setup der understøtter 4K og HDR10, så er det en fest med sprød grafik i 60 billeder pr. sekund.

WipEout er en fremtid racer hvor det enkelte fartøj svæver over banen. Det giver selvfølgelig nogle unikke muligheder for at skabe imponerende baner med sving, hop, loops og alt muligt andet spændende. Der er næsten altid en genvej eller to som giver en fordel hvis du styrer dit fartøj præcist. Der er boost mærker på banen som giver lige den fordel du skal bruge for at vinde og der er opsamling af forskellige former for våben. Har du skadet dit fartøj i en grad så det er svært at få til at hænge sammen, så kan opsamlede våben omdannes til energi der reparerer dit fartøj. Så er det ellers bare speederen i bund.

WipEout Omega Collection består af WipEout HD der udkom i 2008 til PlayStation 3, WipEout 2048 der udkom i 2012 til PlayStation Vita og så WipEout Fury der var en udvidelse til HD som udkom i 2009. HD og Fury har hver deres kampagner med egne træer med fartøjer og racerløb som du låser op for. Det er den samme oplevelse som jeg husker fra originalen selvom det nu er i en helt fantastisk grafisk kvalitet. WipEout 2048 er helt klart der hvor der er sket mest. I kraft af at det var en PS Vita udgivelse så er både baner og lydsporet en helt ny oplevelse for de fleste. Hvis du synes 2048 banerne er svære på PS4 så skulle du have prøvet at spille dem på den håndholdte PS Vita.

Der er også en online som fungerer fuldstændigt flydende. Du ser lobbyer med en god oversigt over baner, klasser og om det er tilladt at bruge våben. Selv når jeg spiller mod 7 andre så har jeg ikke oplevet lag eller andre tekniske forhindringer for at nyde oplevelsen i fulde drag. Som altid i online spil min eneste anke at nogle gange kommer jeg ind i et spil hvor der er nogle som har alt for vilde skills. Det kommer til at kræve nogle timer hvis man skal gøre sig forhåbninger om at dominere online.

Så er der heldigvis en foto-mode hvor du kan vise dine store øjeblikke frem uden at bekymre dig om din placering i løbet. Der er også en lille ekstra bonus i Europa som er en digital bog der viser nogle af de mange skitser der ligger til grund for WipEout.

WipEout Omega Collection er en hyldest til 90’ernes ikoniske serie. Det er også din chance for at få en bid af spil historien fordi Studio Liverpool lukkede i 2012 efter udgivelsen af WipEout 2048. WipEout Omega Collection er et “must-have” for alle racing fans. Har du et 4K HDR10 setup så bliver det ikke meget mere sprødt end WipEout Omega Collection.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægPlayStation 4 udgivelses liste
Næste indlægNy Ever Oasis trailer ude nu
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
wipeout-omega-collection-anmeldelseWipEout Omega Collection er en hyldest til 90’ernes ikoniske serie. Det er også din chance for at få en bid af spil historien fordi Studio Liverpool lukkede i 2012 efter udgivelsen af WipEout 2048. WipEout Omega Collection er et “must-have” for alle racing fans. Har du et 4K HDR10 setup så bliver det ikke meget mere sprødt end WipEout Omega Collection.