Night Call er et historiedrevet detektivspil udviklet af Monkey Moon og Black Muffin med Raw Fury som udgiver. Det er et tekst drevet eventyr hvor du som taxichauffør med nattevagt i Paris skal identificere en bestialske morder. Der er faktisk 3 forskellige mysterier at vælge og de starter alle med den samme baggrund. Du er på en eller anden måde kommet i vejen for morderen og efter du er kommet dig skal du hjælpe en betjent med opklaringen.

Din taxa fungerer som en skriftestol. Et frirum isoleret fra pulserende Paris. Du samler forskellige kunder op og lytter til deres historier. Undervejs har du mulighed for at komme med forskellige kommentarer eller spørgsmål. På den måde lærer du mere og mere om de forskellige ofre og de mennesker som har været i nærheden. Hovedparten af dine kunder er mennesker fra et bredt udsnit af befolkningen. Der er den hjemløse, embedsmanden som er træt af den politiske korruption, det lesbiske par har været på udkig efter en donor til deres barn og rigtigt mange andre spøjse og spændende skæbner.

Når din vagt er slut kan du hjemme i din lejlighed kigge på de spor du har fundet. På tavlen med de mistænkte samler du de forskellige spor. Nogle en styrker eller afkræfter en mistanke mens andet er op til at dig at vurdere og anvende. Ud over detektiv- og taxi-elementet så er der også en grad af økonomi med i spillet. Du skal huske at tanke benzin og betale din vognmand. Det betyder at du også kan sikre at de ture du får giver nok penge til at betale regningerne. Du kan ikke bare bruge tiden til at sus rundt som det passer dig.

Der har igen igen i mediebranchen været en debat om indhold i både spil, film og serier hvor politisk korrekte ekstremister søger endnu mere rabiat sindelagskontrol. Senest om rygning må afbildes som en del af historiefortælling. Jeg er et frit menneske og ligger ikke under for den sociale eller følelsesmæssige tvang der er så populært hos en stor del af de selvretfærdige kulturelt hæmmende amerikanere og deres hær af Twitter trolde. Vi er mennesker som horer, drikker, ryger, lyver, dræber, elsker, græder og glæder. Det er her de gode historier opstår. Forskellen er lagt de fleste af os har evnen til at tøjle vores begær i den virkelige verden og kun dyrke vores laster blandt ligesindede. Hvor vil jeg så hen med det?

Night Call har taget formålet med historiefortælling til sig. Der er ikke blevet påduttet noget socialt filter. Hver enkelt persons historie er en lille perle i sig selv. Jeg synes det er utroligt velskrevet og kombineret med den grafiske noir stil så er det helt klart det som er bærer spillet igennem. Det vanskelige i denne genre er at skabe et incitament til at få morderen afsløret. Det sker gennem det antal vagter du har til rådighed inden du skal komme med dit gæt på hvem der er morder. Her synes jeg så at det bliver for meget også at skulle have økonomien som pres for at komme videre. Den del kunne godt have være undværet. Samlet set er det en oplevelse som alle der elsker en god historie vil nyde.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSe første teaser til The Witcher serien
Næste indlægNyt ARK Map kaldet ‘Valguero’ ude nu
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.