Roll7 og Private Division kommer senere på året med næste udgave af skateboard eventyret OlliOlli. Denne gange bliver titlen OlliOlli World. OlliOlli 2 der udkom i 2015 var en hardcore oplevelse hvor jeg blev straffet for selv den mindste fejl. Spørgsmålet er så om OlliOllie Wold fortsætter af samme spor eller den måske er mere inkluderende for nye spillere?

Vi kan jo lige starte med at få navnet på plads. OlliOlli er taget fra begrebet ollie som i skateboard sammenhæng er en betegnelse for et hop der laves uden brug af en rampe. Du træder ned på bagenden af boardet for at få et i luften. OlliOlli er dermed et andet type spil end det typiske Tony Hawks Pro Skater. OlliOlli er en end-less runner så du kan blive ved med at lave tricks og scorer point indtil du fejler. Det er også et 2,5D spil. Det betyder at du kan bevæge din figur i dybden (ind/ud) hvor det helt traditionelle 2D-spil alene giver mulighed for at bevæge din op/ned og frem/tilbage. OlliOlli World kombinerer den enkle styring fra OlliOlli hvor du skulle lave tricks og undvige forhindringer med OlliOlli 2: Welcome to Olliwood’s mulighed for at kombinerer tricks.

OlliOlli World er henlagt til Radlandia som er en alternativ udgave af vores virkeligthed. Det giver OOW et lækker nyt visuelt udtryk gennem 5 forskellige områder i hver deres tema. I previewet var der Sunshine Valley og den forheksede skov Cloverbrook. Derudover så får OOW, når det udkommer, områderne Burntrock, Los Vulgas og industriområdet Sketchside. De er alle lavet med et cel-shaded udtryk som passer til området. Det kombineres med en række skatere som introducerer dig til de forskellige dele i OOW oplevelsen. Der er Gnarly Mike der har udfordringer som giver en højere score og Chiffon der fungerer som checkpoint. Du finder også Dad som ejer Rad Dad skate shoppen. Her kan du finde kosmetiske elementer. I previewet var der ikke mulighed for at kigge nærmere på det.

Nå men jeg kommer ikke uden om det. Bliver det samme oplevelse som i OlliOlli 2 hvor du med ”SLOPPY” og et udråbstegn i en rød advarselstrekant udskammes ved den mindste fejl? Det er ikke min oplevelse. Gennem banen låser du op for flere områder som både kan være enklere og meget vanskeligere som hardcores spillere ønsker det. Så i stedet for at blive straffet så er modellen her at dygtige og ihærdige spillere bliver belønnet med flere points. Dermed bliver det en mere tilgængelig oplevelse for nye spillere som kan have sjov med OOW, samtidig med at hardcore spillere får en hel serie af udfordringer. Vi har spillet på PC med en kontroller hvilket er det anbefalede. Vi glæder os til sidst på året hvor OlliOlli World udkommer.

Tak til MI5 Communication for at gøre dette preview muligt.