Danmarks største festival med fokus på japansk popkultur, J-Popcon, vil hjælpe deres besøgende med at få bedre kendskab til virkelighedens Japan – derfor er temaet i år ’Moderne Tokyo’

Hvornår: 17. – 19. maj i DGI-byen og Øksnehallen

Hvem: J-popcon

Hvad: Japansk popkultur festival

Det meste af DGI-byen bliver forvandlet til temaområder inspireret af de mere velkendte områder i Tokyo. Det er en af verdens største byer og hvor gamle templer side om side med futuristiske skyskrabere. Det er blandt andet dette som J-popcon vil formidle til dette års festival.

Mere end 3000 mennesker mødes for at dyrke deres fælles interesser og for at være sammen om anime, manga, cosplay, biograf, konsol- og brætspil og mange andre spændende aktiviteter som har sit udspring i japansk popkultur.

I år er der fornemt besøg af instruktøren/animatoren, Ishizuka Atsuko, som i sit hjemland er lidt af en superstjerne. Der er arrangeret flere forskellige events med hende, deriblandt en klassisk ’signing session’ og selvfølgelig en ’meet and greet’.

I Øksnehallen vil der være ’Danish Cosplay Championship’, som samler nogle af de dygtigste og mest talentfulde cosplay entusiaster i Danmark. Cosplay er sat sammen af ordene “costume” og “play”, det er personer der klæder sig ud og optræder som en specifik figur, typisk fra anime, manga, videospil, film, tegneserier, skønliteratur, osv.

Som besøgende til J-popcon kan man forvente tre dage med en masse farver, udfordringer, oplevelser og inspiration. Det er mangfoldighed og hygge for folk i alle aldre.
Alt sammen med udgangspunkt i japansk popkultur og det moderne Tokyo.