Fjerde samling i 2016 fra Walk This Way er lige rundt om hjørnet. Walk This Way udgiver film på platforme som iTunes, Amazon, Google Play, Filmin, Flimmit, Universciné m.fl., og har sammensat en ny serie i sit komedieudvalg, Franske komedier. Serien med nogle af de sjoveste mainstreamfilm, der sidste år var dedikeret til franske komedier, med billetslugere som The Gilded Cage og Superchondriac, vil være Guds gave til seere, der ønsker at glemme deres problemer og bare hygge sig, når de vender tilbage fra sommerferien.

Franske komedier er stadig den vigtigste bestanddel i dette års valg. Mellem venner af den berømte franske komiker Olivier Baroux skildrer venskabet mellem 60-årige Richard, Gilles og Philippe, der sættes på prøve under et krydstogt til Korsika med deres partnere – det dårlige vejr og de enkelte pars problemer bringer nogle sandheder frem i lyset i en hvirvelvind af jalousi, latter, sorg og tilståelser. En velskrevet crowdpleaser med Daniel Auteuil i spidsen, der bliver tilgængelig i Danmark, Finland, Irland, Italien, Holland, Norge, Polen, Sverige og Storbritannien.

En af de seneste års store succeser ved de franske billetluger de seneste år i Frankrig, Far eller mor af Martin Bourboulon, fortæller historien om et succesfuld par, privat og professionelt… indtil de beslutter at lade sig skille på nøjagtigt det tidspunkt, hvor de begge modtager den forfremmelse, de har altid drømt om, og deres liv sammen bliver til et mareridt. Filmen er skrevet af Matthieu Delaporte og Alexandre de La Patellière (kendt for deres hit Det er bare et navn), har stjerner som Marina Fois og Laurent Laffite på rollelisten og tilbyder et twist på den sædvanlige familiefilm. Den bliver tilgængelig i Tjekkiet, Danmark, Finland, Irland, Italien, Norge, Polen og Sverige.

En forfriskende overraskelse af en film om indvandring er Paris for enhver pris af instruktøren og skuespilleren Reem Kherici. Filmen følger en ung kvinde (instruktøren) i et liv, de fleste drømmer om: hun er smuk, intelligent, velhavende, og har et godt arbejde. Men en nat, efter et uventet problem, bliver hun deporteret tilbage til sit hjemland, Marokko, hvor hun desperat forsøger at finde en vej ud – selvom det betyder, at hun er nødt til at genoprette forbindelse med sin familie, som hun undgået i mange år. En feelgood-film, der bliver tilgængelig i Tjekkiet, Danmark, Finland, Irland, Norge, Polen, Sverige og Storbritannien.

Et andet interessant emne tackles i Jacky i kvindernes kongerige af den franske filmskaber Riad Sattouf. Filmen er en satirisk og burlesk Monty Python-agtig fantasi, der forestiller et matriarkalsk samfund, hvor kvinderne har magten, mens mænd bærer slør og udfører huslige pligter. Jacky, en dejlig ung mand, der drømmer om at gifte sig med obersten, må kæmpe som Askepot for at realisere sine drømme. Vincent LacosteCharlotte Gainsbourg og de berømte instruktørskuespillere Michel Hazanavicius og Noémie Lvovsky spiller med i filmen, som seere fra Danmark, Irland, Italien, Holland, Norge, Spanien, Sverige og Storbritannien for mulighed for at se.

En fransk udgave af slackerkomedien? Led ikke længere end Fri og afslappet, instrueret af Benjamin Guedj, hvor en doven ung mand kun har én ambition i livet: At lave ingenting, se alt fra sin sofa og ikke leve sit liv, men overveje det. Hans kamp for at beholde sin livsstil udfordres af hans to bofæller, der arbejder i praktikjobs og småjobs. Komedien, som har Felix Moati og stjernefrøet Charlotte Le Bon i hovedrollerne, bliver tilgængelig for seere i Østrig, Danmark, Tyskland, Irland, Italien, Norge, Sverige og Storbritannien.

Ikke alle komedie kommer dog fra Frankrig. Den tyske filmskaber Ralf Huettners Fortabt i Sibirien handler om en genert logistiker på et tysk postordrefirma, der bliver sendt til Kemerovo i Sibirien af sin chef for at gennemføre et tysk workflow-system i et russisk datterselskab. En bittersød komedie om at finde sig selv i et (meget) fjerntliggende sted, som bliver tilgængelig i Belgien, Danmark, Irland, Italien, Holland, Norge, Spanien, Sverige og Storbritannien.

Nordisk humor er også værd at værne om: Finske Vejen nordpå af veteraninstruktøren Mika Kaurismäki er en bittersød historie om faderskab. En far, der har været fraværende i 30 år af sin søns liv vender tilbage og forsøger at opbygge et tættere forhold til ham på en tur nordpå. Men den finske Gérard Depardieu, Vesa-Matti Loiri, i hovedholden er filmen et must see for fans af skandinavisk (kold) humor. Den bliver tilgængelig i Østrig, Danmark, Frankrig, Tyskland, Irland, Portugal og Storbritannien.