borderlands2_logo_01

Borderlands var året store overraskelse i 2009 og har siden udgivelsen solgt mere end 6 millioner eksemplarer. I september udkommer Borderlands 2, hvor vi er tilbage på planeten Pandora, 5 år efter den forrige udflugt, for at stoppe Handsome Jack lederen af den onde Hyperion Coporation. Jeg skal nok introducerer dig til Jack senere i previewet.

Noget at det første jeg bemærker i Borderlands 2 er at farvepaletten og variationer af omgivelserne er udvidet betragteligt. Det understreger den cel-shadede stil, som har været et af de elementer hvor Borderlands adskiller sig fra mere traditionelle shootere. Noget som var en sidste øjebliks indskydelse, for Borderlands skulle oprindeligt havet været fotorealistisk. Det var en chance som virkeligt gav bonus. Det visuelle udtryk underbygges flot af lydsiden, der er komponeret af danske Jesper Kyd. Han formår at skabe stemninger som passer perfekt til den blanding af sci-fi, trøstesløse ørkenlandskaber og heftig action som er kernen i Borderlands.

borderlands2_01

Forgængeren er også i dag et glimrende spil, selvom det er en mere upoleret oplevelse. Charmen og det berusende har været Shoot’n’Loot gameplayet, altså skyd på alt hvad der rører sig og ran hvad der findes af gear, gadgets og våben. Det bruges så i RPG elementerne hvor du bygger og udvider din figurs evner og våben. Denne gang har alle kerne elementer fået et ordentlig skub fremad. Borderlands 2 har mere tilpasning af din figur, flere specialiseringer, mere taktisk indhold for dig og dine 3 medspillere, fantasillioner af våben og super sjældent gear. Hvis du mest af alt bare har lyst til at trykke på aftrækkeren og se hvad er sker når en haglgeværskugle ladet med elektrisk energi smasker ind i skallen på en af de mange fjender, så er det også en mulighed.

borderlands2_02

Det er også et spil for et mere modent publikum, som værdsætter de skæve figurere som f.ek.s Hyperion Innuendo Bot 5000, som annoncerer at du i areanen ”Ore-Chasm” vil opleve STIV modstand. Selvom det ikke vil blive kaldt sprudlende vid på Oscar niveau, at hente inspiration fra Total Recall (den originale), Robocop og Sharship Troopers så fodrer stilen mine primal instinkter om at skyde ting. Uanset hvad der findes af lommepsykologi på området, så findes der bare ikke noget der er ret meget mere tilfredsstillende, end at se ting eksploderer og splintres når du skyder med et nyt spændende våben. Det gør Gearbox Software sit bedst for at du kan opleve, i et miljø som på alle måder at skabt til lige netop dette. Det er som at være hovedperson i en tegneserie.

borderlands2_03

Det er robotten ClapTrap CL4P-TP General Purpose Robot, som har hindkaldt en ny gruppe af helte. De fire originale figurer fra det første spil optræder som NPC’er mens det er fem nye helte som træder til.

Salvador er en Gunzerker klasse der som speciale kan dual wielde ethvert våben i enhver kombination. Hvis du gerne have en snigskytteriffel og en bazooka? Intet problem for Salvador. Salvador’s manglende højde og krafige bygning skyldes et overforbrug af steroider.

Maya er en Siren klasse der kan faselåse fjender så de nærmest er frosset fast. Hun har samtidig mulighed for at restituerer resten af holdet. Ovenfor er nogle af hendes mange forskellige kostumer.

Axton er en Commando klasse og har som specialitet Sabre Tårnet som kan udrustes med forskellige typer våben og misiler. Tårnet kan også opgraderes med teleportering og selvfølgelig et mini A-våben.

Zer0 er en Assassin klasse som har evnen til at forsvinde og dukke op de mærkeligste steder. Samtidig har Zer0 evnen til at finde fjenders svage punkter og kan distraherer fjender så resten af teamet kan nedlægge dem. Zer0 er insipreret af Metal Gear Solids Grey Fox.

Den sidste klasse er Necromancer og bliver først tilgængelig 60 til 90 dage efter at Borderlands 2 er udgivet og med det samme for dem som er med i Borderlands 2 Premiere Club. Hun er halvt menneske og halvt robot og har evnen ”Close Enough” som får richochetter til at være dræbende. Hun har god hjælp af hendes trofaste hjælper robotten D374-TP kendt som Deathtrap. Du bliver medlem af Borderlands 2 Premier Club ved at forudbestille, og det giver også adgang til Gearbox Gun Pack, The Vaults Hunter Relic og Golden Keys som låser op for skattekisten i Sanctury.

borderlands2_04

Jeg havde mulighed for at eksperimenterer med de fire første klasser som var sat til level 31, som netop åbner for nogle af de mere spændende færdigheder. Her kunne jeg prøve de forskellige klassers evner i areanen Robot Slaughter, der styres af InnuendoBot som er blevet om-programmeret af Mad Moxxi. Der findes alt for mange våben (ifølge Gearbox mere end 17millioner variationer), gadgets og evner til at beskrive. Hvis du skal have et indtryk af stilen og de forskellige muligheder så tag et kig på Come and Get Me video’en nedenfor hvor Jack introduceres. Jeg glæder mig til at prøve både splitscreen og co-op med 3 venner. Det bliver et brag af en fest og håber vi mødes på Pandora.

News flash
Der er også annonceret at der kommer 4 DLC pakker indtil juni 2013, selvom der hverken er specifikke dato’er eller detaljer omkring indholdet. DLC kan købes enkeltvis eller som en samlet pakke. Det kan være et sats at købe et sæson kort til DLC. Hvis jeg kigger på DLC udgivet til det oprindeige Borderland er det noget af det bedste jeg har set. Jeg min vurdering er at Gearbox Software, som en af de få uafhængige udviklere der er tilbage virkeligt kommer til at leverer varen på alle punkter i Borderlands 2.

Her er Handsome Jack:

Forrige indlægStreet Fighter fylder 25 år
Næste indlægDarksiders 2
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.