marvel_heroes_00

I dag 4. september udkommer Marvel Avengers på DVD og BluRay derfor synes jeg det er meget passende at vi kigger lidt nærmere på MMO action RPG’en Marvel Heroes. Udvikleren bag Marvel Heroes, Gazillion Entertainment, arbejder primært med free to play titler på pc og det bliver Marvel Heroes også.

Jeg havde fornøjelse af at spille en enkelt mission sammen med udviklerne på Gamescom 2012. Historien er skrevet af Brian Michael Bendis, som har også har stået bag The New Avengers og selvfølgelig relanceringen af Spiderman i form af Ultimate Spiderman. Gameplay og idé er undfanget af David Brevik, som også er hjernen bag Diablo. Kender du Diablo så er der på gameplay-siden rigtig mange lighedspunkter, og det er ikke så skidt endda.

marvel_heroes_01

Den store skurk er Dr. Doom, som forsøger at få fat i The Cosmic Cube, som giver mulighed for at ødelægge Jorden. The Cosmic Cube er i nogle dele af Marvel universet også kendt som Tesseract og står for den ultimative kraft. Din opgave er gennem forskellige missioner at stoppe Dr. Doom. Du vælger en af de mange Marvel helte som din figur. Det adskiller Marvel Hereos fra f.eks. DC Universe Online, hvor du skal bygge din helt egen figur. Jeg nyder at kunne spille som Hulk eller Iron Man i stedet for at lave en figur med kræfter som matcher min favorit helt.

Hvis du kender isometriske (3D præsenteret som 2D) action RPG’er, så vil du med det samme føle dig hjemme med Marvel Hereos. Du flytter rundt ved at trykke på venstre museknap og har angreb på højre museknap. Der er også masser af ekstra funktioner som er tilgængelig med genvejstaster, nøjagtigt som du kender det fra andre action RPG’er. Det som adskiller sig, er at de enkelte helte har deres egne typer af angreb som passer med universet. Hulk benytter alene sin styrke, mens Iron Man anvender et pulse blast (og ne gang imellem raketter) og Wolverine løber mellem fjender og stikker med sine klør. Synes du ikke din aktuelle figur fungerer, kan du altid trykke på T for at se Team oversigten. Her kan du så vælge en figur som du synes bedre om. Indtil videre er der annonceret 22 forskellige, og der kommer hele tiden flere til.

marvel_heroes_02

Der er selvfølgelig masser af steder at plyndre og artefakter at samle, så du kan få mere udstyr og flere kostumer til de forskellige helte. Da Marvel Heroes er free to play, så er klaner mere løst organiseret end i andre typer af action RPG’er. Det betyder, at skulle du og nogle venner få lyst til at prøve en af de mange missioner hvor i alle er Hulk, så er det også muligt. De mange forskellige kostumer gør det muligt at se forskel på sin egen Hulk udgave og dine venners. Der er heller ikke krav om at I skal holde jer tæt ved hinanden. Det er ofte en fordel selvom du godt kan lave en afstikker for at se om der lige skulle være noget grej bag bilen i hjørnet. Det virker godt og i de lidt mere uformelle free to play tror jeg det er en rigtigt satsning.

marvel_heroes_03

Som med andre free to play titler bliver der selvfølgelig en butik, hvor du kan købe boosts og kosmetiske elementer. Når det er sagt bliver der masser af gratis indhold og Gazillion Entertainment ønsker, at Marvel Heroes bliver et rigtigt free to play. Ikke pay to win eller så du kun kan spille til et fastsat niveau. Dermed er der langt op til at alle Marvel fans får et MMO med deres helte, uanset om du ønsker at spille meget eller lidt. Det ser rigtigt fornuftigt ud allerede nu og lidt senere i år, 1. oktober, kommer der en offentlig beta. Der endnu ikke er oplyst nogen udgivelses dato.

Du kan følge Marvel Hereos på Twitter @MMMSociety, Facebook facebook.com/marvelheroes og på spillet egen webside www.marvelheroes.com.