Hvis du blander VR med squash, pinball og breakout så har du spillet Racket: NX som netop er lanceret efter en tid i Early Access. Det er et forbavsende simpelt koncept lidt som spillet Headmaster vi tidligere har anmeldt. I Racket: NX står du i en virtuel kuppel hvor du skal skyde en bold mod forskellige former for mål. Du kan se hvordan det fungerer på traileren ovenfor.

Det er ude på Steam til HTC Vive, til Oculus og Windows Mixed Reality. Da spillet forgår i en kuppel så skal du have et VR setup med god plads. Det skal også være mulighed for dig at få en god detektering af dit headset hele vejen rundt, altså 360 grader. Har du en Oculus Rift som leveres med to sensorer så vil jeg anbefale at du anskaffer en ekstra. Du kan med en diagonal opstilling få det til at virke med 2 selvom 3 er det optimale. De 3 lighthouses der er med HTC Vive har ikke den tilsvarende udfordring. Du bruger en af de gængse VR-controllere som ketcher.

Så er det ellers bare om at hamre bolden af sted mod for forskellige mål. Det er samme princip som i det klassiske breakout hvor du med et bat skal holde en bold kørende indtil du har smadret alle sten. Det er matematik for burhøns på første række. Indfaldsvinkel er lig med udfaldsvinkel. Resten er et spørgsmål om at finde den helt rette placering af din virtuelle ketcher. Der er både singleplayer, arcade og multiplayer. Jeg har primært øvet mig med singleplayer som stiger jævnt i sværhedsgrad. Det er simpelt med kun én kontroller og kun én knap som skal anvendes. Knappen bringer bolden tilbage til dig og så er du klar til at smadre den videre for at opnå en kombo hvor du smadre flere sten.

Det tager omkring 5 til 10 minutter at gennemføre en bane og kommer videre den næste sværhedsgrad. Så efter små to timer så er der kravlet fra basic, til advanced via hardcore til insane. Så var jeg komfortable nok til at prøve multiplayer. Det var ikke det letteste mest fordi VR ikke er helt så udbredt som man kunne ønske og med et helt nyt spil er der ikke mange som har det. Det par kampe jeg spillede viser et potentiale for god multiplayer underholdning i et orgie af farver og lyd. Som alt andet så kræver spillet en føling med din virtuelle ketcher (kontrolleren) så du nærmest mærker dit slag. Det er lidt vanskeligere end med en rigtig ketcher fordi sanseindtrykket ikke er så kraftigt. Det kaldes med et fint og dyr ord proprioception.

Racket: NX har en rigtig god indlevelse og er let at forstå og spille. Der er masser af variation og med flere spillere online bliver det også sjovt som multiplayer. Det er pladskrævende og de kontrollere som findes på markedet er ikke ideelle til denne type af spil. Der findes kontrollere som monteres på en rigtig fysisk ketcher og det vil gøre oplevelsen endnu bedre. Det er som Wii Tennis bare for voksne. Dermed er Racket: NX en underholdende oplevelse i en festfyrværkeri af lys og lyd.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægThe World Ends with You -Final Remix- har fået udgivelses dato
Næste indlægPlayStation 4 Pro model 500 millioner
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
racket-nx-anmeldelseRacket: NX har en rigtig god indlevelse og er let at forstå og spille. Der er masser af variation og med flere spillere online bliver det også sjovt som multiplayer. Det er pladskrævende og de kontrollere som findes på markedet er ikke ideelle til denne type af spil. Der findes kontrollere som monteres på en rigtig fysisk ketcher og det vil gøre oplevelsen endnu bedre. Det er som Wii Tennis bare for voksne. Dermed er Racket: NX også en underholdende oplevelse i en festfyrværkeri af lys og lyd.