Razer Opus er i min optik den første store satsning uden for gaming genren. Det er et Bluetooth headset med aktiv støjdæmpning (ANC) i et diskret om end lidt generisk design. Hvor jeg normalt ser den karakteristiske trehovedet slange i den nærmest selvlysende grønne farve så er den erstattet af et mere stramt Razer logo i sølv skrift på bøjen og med THX mærket på siden kopperne.

Ja det er korrekt Razer Oprus understøtter THX. Det kræver selvfølgelig at signalet indeholder den ekstra fyldige THX-lyd. Dermed er det primært når du ser film eller lytter til musik hvor du oplever det store lydbillede som er muligt med THX. Hvis du er til at justerer equaliser og bruge nogle af de foruddefinerede indstillingerne benytter du Razer Opus app’en. Det er en simpel app som passer meget godt til Opus som er lavet til brugere som ønsker et enkelt og velfungerende headset til brug under transport, til online møder og underholdning.

Det betyder også at det er designet til at blive brugt i lang tid af gangen. Det har Razer masser af erfaring i fordi alle gaming produkter er noget som vi sidder med i mange timer. Vi skal selvfølgelig have den traditionelle indvejning på den autoriserede GamersLounge køkkenvægt. Den rammer 278 gram som matcher meget godt med de oplyste 265. Det er ikke ret meget når de kan kører op til 25 timer med ANC. Kopperne er lavet af blødt kunstlæder. På gaming gear foretrækker jeg kombinationen af åndbart stof og kunstlæder. Den kombination er ikke så velegnet når det er et headset beregnet til også at bruge når du f.eks. træner. Så er det vigtigt at materialet i kopperne ikke suger sved hvilket kunstlæderet ikke gør. Headsettet sidder behagelig og bøjlen støtter over en stor flade så det ikke føles tungt selv efter længere tids brug. Kopperne sidder godt til hovedet også hvis du bruger briller. Det er endda uden den fordybning til brillestangen der normalt er på Razer headset. Det eneste jeg har at bemærke er at kopperne er mindre end hvad jeg ellers har oplevet. Det er selvfølgelig perfekt hvis du har små ører, mens hvis du har fået kælenavnet dumbo så er dette ikke der rette model til dig.

Jeg har ikke noget at udsætte på hverken formidlingen af lyden eller mikrofonen. Der vil altid være personlige præferencer og når jeg sammenligner med andre modeller i samme prisklasse så yder Razer Opus rigtigt flot. Den aktive støjdæmpning er også velfungerer og har du behov for at vide hvad der foregår omkring dig kan du sætte den til det som kaldes Ambient Awareness som sender en del af lyden fra opgivelserne ind i højtalerne. Det kunne være hvis du skal høre højtaler annonceringer eller tilsvarende. Til et hjemmekontor så er det fedt at det er uden den klassiske mikrobom bom så den ikke er i vejen når du skal tage et tår kaffe. Jeg vil så lige slå et slag for at Razer Opus giver dig den komplette pakke til at tage med på farten. Der er et lækkert etui hvor der også er blevet plads til den specielle adapter som anvendes på fly som du tilslutter via det medfølgende kabel med 3,5mm jackstik. Det kan også bruges som tilslutning til din PC eller en enhed som ikke har Bluetooth.

Det er dejligt at se Razer har valgt USB-C som stik til at lade. Det er en af mine kæpheste når vi anmelder elektronik til at tage med på farten. USB-C tilbyder hurtigere opladning og har du en moderne laptop så er alt næsten USB-C, også opladeren. Du kan ikke anvende USB-C til at andet end opladning. Det synes jeg er et fint valg for har din PC ikke Bluetooth så er det bedre at gå efter at anvende 3,5mm jackstikket. Det er laveste fællesnævner når vi taler om tilslutning af headset og højtalere på mobileenheder. Der er så en meget fed feature som sætter afspilning på pause når du tager headsettet af. Når du tager det på igen så fortsætter afspilning. Super smart og det kaldes Auto Play/Auto Pause. Kan ikke mindes at have set lige denne feature før. Hvis du skal bruge knapperne til volumen eller besvare et opkald fra din mobil så er de placering helt standard bag på kopperne.

Razer Opus er et godt valg hvis du leder efter et diskret Bluetooth headset som kan anvendes i mange sammenhænge. Det har en velfungerende aktiv støjdæmpning af omgivelser uanset om du er under transport eller har onlinemøde på hjemmekontoret. Det har en høj batterilevetid og en stor lyd når du skal se film. Som både fordel og ulempe er koppernes størrelse som egner sig bedst til en person med middel til små ører. I prisklassen så får du rigtigt meget headset med Razer Opus.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægGuilty Gear -Strive- igang på PlayStation
Næste indlægRoller Champions – preview
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
razer-opus-anmeldelseRazer Opus er et godt valg uanset om du skal bruge det til sport, under transport eller til onlinemøder. Det har lang batterilevetid og en stor lyd når du ser film. Ikke velegnet hvis du har kælenavnet dumbo.