VI har taget rulleskøjterne på og sammen med andre inviterede givet den gas på den ovale bane som er rammerne for Roller Champion. Det er en tilpasset udgave af Roller Derby der i norden specielt er populært i Finland. Det er en noget mindre voldelig udgave end filmen Rollerball fra 1975 eller remaket fra 2002. Hvis du gerne vil varme op så er filmen ”Whip It” fra 2009 god underholdning og cyberpunkdramaet ”Alita: Battle Angel” fra 2019 er det mest moderne bud.

Konceptet er enkelt. To hold med hver tre personer spiller mod hinanden på en oval bane. Det gælder om at samle en bold op. Have besiddelse af bolden i mindst en omgang og så score et point ved at skyde den gennem en ring. Har dit hold bolden i besiddelse en omgang giver det et point, har I den i to omgange giver det tre point og magter du hele tre omgange giver det 5 point hvilket er nok til at vinde matchen. Så er det bare om at snøre rulleskøjterne og komme i gang. Husk at det er en fuld kontakt sport hvor et stort element er at tackle modstanderne. Det skal ses i modsætning til Rollerball hvor det er tilladt at dræbe om lemlæste. Så vildt bliver det ikke i Roller Champions selvom der er fart på som du kan se i videoklippet nedenfor:

Det spilles bedst med kontroller og er forbavsende let tilgængeligt. Du kan som i alle andre multiplayerspil tage solo hatten på og tage chancen her. Efter et par runder på banen hvor jeg var i modtager enden af et par modbydelige tacklinger, var det tydeligt at samarbejde er vejen frem. Så da vi begyndte at spille bolden til hinanden og tackle modstandere når de kom tæt på den som havde bolden så gik det meget bedre. Jeg er sikker på at det nok skal finde en plads blandt mange andre spil fordi det både er sjovt og let tilgængeligt. Vi ser frem til at Ubisoft udgiver Roller Champions.

Tak til Ubisoft for invitationen til at se nærmere på Roller Champions.