Razer er aktuelle med deres Razer Opus X som er et livsstils headset i 3 kække farver. Der er den klassiske Razer grønne, en model i hvid og så også en udgave i sart lyserød. Opus X er en lidt billigere udgave af Opus som Razer havde på gaden sidste år. Du kan finde det til en pris på omkring 900 kr. og med specifikationer så synes jeg det er en attraktiv pris.

Vi skal som sædvanlig have lavet en indvejning på den officielle GamersLounge køkkenvægt. Det bliver til 275 gram hvilket er tæt nok på de oplyste 270 gram. De sidste 5 gram stammer sikker fra de seneste 14 dage hvor de har være med på farten. Som du kan se på billedet så er det et over-the-ears design og det du ikke kan se er at der også er aktiv støjdæmpning eller ANC (Active Noice Canceling). Komforten er som den skal være. Kopperne er bløde og kombineret med bøjlen som har en kerne af stål så sidder de behageligt fast. Betjening foretages med de 3 knapperne på højre kop. Multifunktions knappen i midten har en lille dut så den er let at identificere når du skal bruge den. Multifunktions knappen anvendes til at vælge næste/forrige musiknummer, besvare opkald og vælge Gamer Mode til og fra. Op/ned knapperne kan inde hvis du vil ændre mere end bare et enkelt lydniveau. Det er rigtigt dejligt funktionelt som jeg kender og forventer det fra Razer.

Jeg vil anbefale at du henter Razer Audio App’en. Her finder du equalizer indstillinger som du ikke kan betjene fra headsettet. Der er en række faste muligheder så du kan vælge det som giver den bedste oplevelse. Der er ikke mulighed for en bruger tilpasset equalizer indstiling. App’en giver også mulighed for at vælge om ANC skal være slået til eller fra. Det har en betydning for batterilevetiden. Uden ANC har du ca. 40 times brug mens der er omkring 30 timer med ANC. Skal du følge hvad der sker i omgivelserne kan du vælge Ambient (Quick Attention Mode). Så kan du f.eks. følge med i højtalerudkald. Jeg foretrækker langt at holde ANC tilkoblet hele tiden. Teknisk er det effektivt og jeg synes ikke det har den store indflydelse på lydoplevelsen. Det er næsten uundgåeligt at der ikke er en smule hvid støj fra ANC’en.  Til daglig brug så er det ikke noget jeg lægger mærke til. Hverken når jeg benytter det til musik/film, til at tage en telefonsamtale eller gaming. Når du spiller så kan du vælge Gaming Mode som reducerer forsinkelse (latency) til 60ms.

Hvis vi lige skal sammenligne med storebror hvad er der så anderledes med Opus X. Ja det helt tydelige er at du ikke får et 3,5mm jackstik hvis du gerne ville benytte headsettet sammen med en enhed som ikke har Bluetooths. Jeg er stadig fan af 3,5mm jackstikket men jeg kan faktisk ikke huske hvornår jeg seneste har haft brug for det. Det er nok ved at være tid til at tage afsked med denne klassiker. Den anden forskel er at Opus benytter hybrid ANC mens Opus X anvender feedforward. I feedforward sidder de mikrofoner der skal skærme for lyden udefra uden for kopperne. Det er simpelt og effektivt selvom forudsætningen er at der ikke slipper nogen lyd ind, hvilket der vil gøre. Hybrid anvender både mikrofoner uden for kopperne og inde i kopperne så det er muligt at korrigerer for støj som slipper ind. Det er selvfølgeligt et noget mere kostbart design som også kræver mere teknik. Det er så også bedre. (Hvis der kun sidder mikrofoner inde i kopperne kaldes dette feedback ANC). Noget som begge har er USB-C til opladning. Det er min kæphest og jeg glæder mig hver gang en producent har valgt at tage springet.

Razer Opus X er et prisbilligt ANC headset. Det er funktionelt med en fyldig lyd fra de 40mm store højtalere. Jeg har det fint med de design valg som Razer har foretaget for at bringe prisen ned. Jeg ville dog ønske at de havde beholdt muligheden for at kunne folde det helt sammen som storebror. Samlet set så er Razer Opus X et headset som du vil have gavn af i lang tid.

Tak til Razer for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSkateBIRD udskudt indtil September
Næste indlægThe Addams Family: Mansion Mayhem får ny trailer
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
razer-opus-x-anmeldelseAktiv støjdæmpning der virker plejer at være kostbart. Razer Opus X giver en fyldig lyd hvor du slipper for støj for omgivelserne i en lækker farverig indpakning. Det er et sikkert valg som vil tjene dig godt i lang tid.