Gennem de seneste 14 dage har vi anvendt Razer’s seneste tastatur til en blanding af gaming og helt almindeligt dagligt brug. Razer Ornata findes i to udgaver en Chroma med mulighed for RGB farver (16,8 millioner som sædvanlig) og i en lidt billigere udgave med Razer grøn baggrunds belysning. Chroma findes til ca. 800 mens den grønne er ca. 100 kr. billigere.

Teknisk set så er Ornata et membrantastatur med medium højde taster. Der er også understøttet af Razer Synapse. Synapse er et værktøj fælles for alle Razer produkter hvor du kan tilpasse profiler, lave definition af knapper og meget andet. Det har selvfølgelig en gaming mode hvor du deaktiverer Windows-tasten samt mulighed for at optage makroer. Det kan detekterer op til 10 samtidige tastetryk hvilket kaldes “key roll over” og dermed har det altså anti-ghosting på op til 10 taster. Alt i alt hvad du vil forvente af et moderne gaming tastatur.

Da jeg modtog tastaturet så bliver man glad alene ved at pakke det ud. Jeg synes Razer kæler for oplevelsen. Jeg er også glad for at der ikke er den traditionelle CD med drivere. Hvad skulle jeg bruge den til? Jeg har ikke noget drev i min maskine. Link til download på nettet er det jeg ønsker. Så tænker du sikkert at 800 for et membrantastatur er i den dyre ende. Faktisk er Ornata mere end bare et membrantastatur. Det er en kombination mellem membran og mekanisk i en teknologi som Razer kalder Mecha Membrane. Mekaniske tastaturer er trenden. Det er så en noget dyrere teknologi fordi der er så mange dele og mange synes deres omgivelser generes af det tydelige klik det giver hver gang du trykke en tast.

Personlig er jeg fan af mekaniske tastaturer. Følelsen af modstand fra en fjederbelastet knap kombineret med lyden synes jeg virker rigtigt god for mig. Den følelse har Razer opnået med Ornata, samtidig med at lyden er mere afdæmpet. Dermed vil det ikke virker så irriterende for dine omgivelser. Hvis jeg skifter mellem et mekaniske og Ornata så kan jeg godt mærke den svampe effekt der er så karakteristisk for membrantastaturer, selvom den ikke er tilnærmelsesvis så markant. Der går ikke mere end et par minutter før jeg ikke længere mærker forskellen. Jeg tror mange vil have svært ved at kende forskel på Ornata’s Mecka-Membrane og et mekanisk tastatur i blindtest.

Ergonomisk fungerer det også fint. Der er en aftagelig håndledsstøtte. Hvor aftagelig i denne sammenhæng betyder at det sidder fast med magneter. Det er smart fordi der så ikke er noget synligt hvis du ikke ønsker at anvende håndledsstøtten. Razer flagskib det mekaniske BlackWidow V2 har fået samme håndledsstøtte. BlackWidow er også dobbelt op i pris men så kan du bl.a. også styre lyset individuelt pr. tast. Jeg anvender dagligt en bærbar og her er skiftet mellem Ornata og den bærbare behageligt. Medium højde tasterne går at jeg den indarbejde bevægelse jeg har stort set ikke skal ændres. Samtidig har jeg faktisk ikke behov for den lange vandring som er karakteristisk for et normalt højde tastatur. Når jeg skifter mellem flere forskellige tastaturer så kan et fuldt højde trætte sener og led i hånden. Jeg har prøvet ultra tynde bærbare med lavprofil tastatur og de kræver noget tilvænning. Her er skiftet fra lav profil til normal et større udfordring.

Tastaturet er fuld størrelse med et helt standard layout. Du har den sædvanlige kanal til at rute den stofbetrukne ledning til den side eller i midten som passer med dit setup. Du skal op i en anden prisklasse hvis du ønsker flere features som f.eks. USB tilslutninger eller yderligere taster du kan programmerer. Jeg glæder mig over chroma muligheden og har valgt en opsætning som afspejler ild med gul i midten bølgende over i rødt i toppen. Det er så mørkt at funktionstasterne er svære at se men jeg er ligeglad for effekten er fed. Til gaming har jeg valgt en ensartet rød så det er let at se. Du kan lave flere profiler og skifte med Fn tasten. Jeg bruger Synapse til mine opsætninger.

Razer Ornata – Chroma eller ej – er et lækkert tastatur. Jeg synes at Mecha-Membrane teknologien leverer det den lover: Oplevelsen af et mekanisk tastaturs kvaliteter til en noget mere overkommelig pris. Om lyden har det rette niveau er en smagssag. Den er lavere end på mit mekaniske med Cherry taster. Jeg er overbevist om at vi fremadrettet ser Razers teknologi kopieret fordi det velfungerende. Razer Ornata er et solidt bud på et tastatur som jeg synes er en fornøjelse at anvende.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSteep får gratis Alaska DLC d. 10 Februar
Næste indlægNy Sniper Ghost Warrior 3 trailer ude nu
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
razer-ornata-chroma-anmeldelseRazer Ornata - Chroma eller ej - er et lækkert tastatur. Jeg synes at Mecha-Membrane teknologien leverer det den lover: Oplevelsen af et mekanisk tastaturs kvaliteter til en noget mere overkommelig pris. Om lyden har det rette niveau er en smagssag. Den er lavere end på mit mekaniske med Cherry taster. Jeg er overbevist om at vi fremadrettet ser Razers teknologi kopieret fordi det velfungerende. Razer Ornata er et solidt bud på et tastatur som jeg synes er en fornøjelse at anvende.