Der er gennem 2019 udkommet næsten 23 spil hver eneste dag på Steam. Det faktiske antal er 8.290 og det indeholder også andre udgivelse end spil. Tallet er uden DLC udgivelser.

Jeg tror, at en medvirkende årsag er at Steam som den første distributions platform har valgt at tillade alt indhold som ikke er “ulovligt eller trollende”. Det betyder at det nu er blevet mere almindeligt at finde spil eller tegneserier med nøgenhed. Her taler vi ikke bare om Geralt of Rivia i et badekar.

Det er selvfølgelig faldet masser af amerikanske spil journalister for brystet. Meningsløs sadistisk vold giver ikke anledning til et løftet øjenbryn modsat en brystvorte på en velformet kvinde som skaber kollektiv hysteri i den engelsksprogede presse. Det har været et tilbagevenende tema hvor kritikken har danset uden om at sex og nøgenhed aldersmæssigt kan sidestilles med de mange voldelige spil.

Hvis du gerne vil undgå nøgenhed så findes der en opsætning i din profil under indstillinger. Her kan du vælge hvad du er komfortabel med at se på Steam. Så kan du helt slippe for f.eks. Koikatsu Party som er et af de bedst sælgende titler i kategorien. Her kan du skabe dit helt egen anime karakter. Der er mere end 300 forskellige indstillinger og 30 forskellige personligheder som giver dig mulighed for at udleve din hentai/waifu fantasi.

Hvis du gerne vil se hvad Steam ellers har budt på i 2019 så kig forbi denne side:

https://store.steampowered.com/best_of_2019