ROCCAT Vulcan er en serie af tastaturer med ROCCAT egen mekaniske Titan switch. De er lavet i samarbejde med TTC. Formålet har været at lave en knap som er lettere og dermed hurtige at anvende. Det er gjort ved at sænke punktet hvor knappen aktiverer fra industristandarden på 2mm til 1,8 mm. Det er kombineret med forbedret firmware så signalet registreres 20% hurtigere. Hvordan er det så gået?

Det tastatur vi har brugt et par uger sammen med er ROCCAT Vulcan 80. Der findes også en Vulcan 100 AIMO og en Vulcan 120 AIMO-model. Vulcan 80 har mulighed for blåt lys individuelt i her tast mens Vulcan 100 og 120 har mulighed for RGB-lys, igen pr. tast. Der er en håndledsstøtte med til 120. Både 100/120 har multimedie knapper mens det er lavet digitalt på Vulcan 80. Derudover har de samme størrelse og er opbygget omkring en aluminiumsramme. Begge er fuldstørrelse tastaturer som du se på billederne.

Det er som altid let at sætte op og er fuldt integreret med ROCCAT Swarm. Her kan du vælge hvordan du gerne vil have belysningen, vælge anden tildeling af funktioner på multimediaknapper, danne makroer og meget andet forskelligt. Der er også ROCCAT’s EasyShift som giver mulighed for at have flere funktioner pr. tast. Det findes også på Vulcan selvom jeg oplever det som mere anvendeligt på en mus. Det hele kan koordineres med profiler som matcher dine spil eller hvad du finder mest anvendeligt. Swarm benyttes også til opdaterer firmware på dine ROCCAT enheder.

Selve tastaturet har sit helt eget udtryk. Det virker nærmest som om det ikke er blevet helt færdigt. Hvor andre tastaturer er lukket helt til, kan du på Vulcan tydeligt se hvordan den enkelte knap er bygget op. Den er i klar plast og både lys og mekanik er helt synlige. Den sort eloxerede aluminiumsramme samler hele herligheden. Personligt synes jeg det industrielle minimalistudtryk er lækkert. Godt materialevalg og praktisk i det daglige i både brug og rengøring. Her sætter der sig ikke krummer fast.

I daglig brug fungerer det som forventet. Det er meget sjældent at ROCCAT skuffer. De har været i branchen i lang tid og ved hvad der skal til. Det er så lavt over bordet at jeg ikke synes at der er behov for en håndledsstøtte. Har du meget små hænder så kan det hjælpe at få hævet hænder et lille stykke. Tasterne virker som om de er længere fra hinanden men det er optisk bedrag fordi fladen kun er den firkant med trykket. Normalt har en tast plastic skørter som får den til at se større ud og dermed tættere ved de omkringliggende taster.

Vandringen passer mig rigtigt godt og med lidt øvelse tror jeg på at jeg kommer til at skrive lidt hurtigere og med færre slåfejl. Der er meget lidt slør i den enkelte tast og selv mellemrum virker fint i FPS’ere selvom den bare rammes yderst med tommelfingeren. Spiller du MMO’er så kan du lave sektionen med INS, DEL og så videre om til at være makro’er. I det daglige så er der en række genveje til at åbne en browser med FN og F6 og en række andre funktioner. Den kan du selvfølgelig tilpasse efter eget ønske. Der er også den sædvanlige GameMode hvor Windows tasten deaktiveres.

Samlet set så er ROCCAT Vulcan 80 en rigtigt lækker oplevelse. Det op til dig om du gerne vil have Vulcan 100 AIMO med RGB-lys eller du mener at det blå fra Vulcan 80 er tilstrækkeligt. Små hænder skal gå efter Vulcan 120 med håndledsstøtte. ROCCAT Vulcan kan du have glæde af i lang tid og det er let at vedligeholde.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDC Movie Character Pack til LEGO DC Super-Villains
Næste indlægRazer Wolverine Tournament Edition anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
roccat-vulcan-80-anmeldelseSamlet set så er ROCCAT Vulcan 80 en rigtigt lækker oplevelse. Det op til dig om du gerne vil have Vulcan 100 AIMO med RGB-lys eller du mener at det blå fra Vulcan 80 er tilstrækkeligt. Små hænder skal gå efter Vulcan 120 med håndledsstøtte. ROCCAT Vulcan kan du have glæde af i lang tid og det er let at vedligeholde.