Sony løfter sløret for PlayStation 5

0
1709

Wired har haft mulighed for at deltage i en teknisk præsentation af PlayStation 5. Du finder linket i bunden af denne nyhed. Til at starte med så er billedet ovenfor en koncept tegning fra Sony og der er heller ikke noget tidpunkt for udgivelse. Den enhed som Wired fik præsenteret var i en anonym sølvgrå kasse som en PC.

CPU i denne maskien er tredje generation af AMD’s Ryzen serie og har 8 cores i den nye 7 nanometer Zen 2 arkitektur. GPU’en er en variant af Radeon’s Navi familie som bl.a. understøtter ray tracing. Det er det samme som nu er med i Nvidia’s RTX serie af grafikkort til PC. Det vil være første gang at det kommer i konsoller. Personligt er jeg ikke imponeret af at der kommer bedre grafik og flere hestekræfter. Det er bare den tekniske udvikling.

Jeg er meget mere imponeret af at der er taget et 7 mile skridt når det gælder lyd. Der er stort set ikke sket noget fra PS3 til PS4 så det ser jeg meget frem til. Det er også et område der har været stor focus på hos udviklerne.

Det vigtigste bliver den specielle indbyggende SSD som reducerer load tider til næsten ingen ting. Det blev vist med Spider-Man hvor baner indlæses på under et sekund i forhold til 15 på en PS4 Pro. Det er så spændende om det bliver nok kapacitet for bl.a. Red Dead Redemption 2 fyldte næsten 100 GigaBytes. Så alt under 2T vil være en skuffelse.

Der skulle også komme 8K selvom jeg ikke lige kan se formålet og så bliver PS5 bagud kompatibel med PS4. Så alle dine PS4 spil kan afvikles på PS5.