Speedlink har bådet et tastatur, Ultor, og musen Kudos Z9, ude i en lækker rød farve.  Denne lækre kombo kunne redaktionen simpelthen ikke modstå. Selvom produkterne købes enkeltvis så har vi valgt at anmelde det som et sæt. Når du vælger dit gamer gear så kan du gå efter farve, fabrikant, personlig smag og mange andre faktorer. Når jeg ser tastaturet med den rød elokserede aluminiums ramme og den fløjelsagtige røde mus så bliver ikke meget mere lækkert. Spørgsmålet er om det stikker dybere end udseendet?

SpeedLink-Kudos

Kender du ikke Speedlink, så er det fordi det er en tysk familie ejet virksomhed. Speedlink er etableret i 1974 og er egentligt startet med at lave elektronik byggesæt og skakcomputere. Det har så udviklet sig til forskellige former for gaming tilbehør og en større lancering på GamesCom i 2013 hvor den første komplette serie blev præsenteret. Det er afgjort en fabrikat der er værd at holde øje med.

 speedlink ultor

Der er lagt vægt på design i Ultor tastaturet. Det har en lille form faktor uden den numeriske blok med tasterne helt ud til kanten af rammen. Den luft der normalt findes mellem funktionstaster og øverste række er også sparet væk. Det synes jeg gør det lettere at nå rundt uden at det kræver en stor hånd. De enkelte knapper har en let fordybning og er mekaniske. Der findes to grund typer af mekaniske taster. Den ene type, som kaldes blå, har et tydeligt klik når de trykkes ned og kræver et pres på 50 gram. I dette tilfælde så har Speedlink valgt den type som minder mere om et membran tastatur. De betegnes som røde og har samme modstand til tasten er trykket i bund. De kræver et tryk på 45 gram. Den røde findes også i en 60 grams udgave som betegnes sort, mens den blå findes i en 55 grams udgave som betegnes brun.

 switch switch b

Selvom farvekoderne tilskrives producenten Cherry så anvendes betegnelsen af mange producenter bl.a. også Kailh som er den producent som Speedlink har valgt. Kigger jeg på de tekniske specifikationer så svarer de godt til hinanden og Kailh er også designet til 50 millioner tryk. Kailh er billigere end Cherry og derfor er der også blevet plads til et par ekstra features uden at prisen er eksploderet. Der er lys i tasterne og så er WASD tasterme med et lidt anderledes design. Ja ikke fordi jeg tror du har problemer med at finde dem så det er mest en gimmick. Noget der så ikke er en gimmick er at du kan bytte pil tasterne og WASD. Det er en fordel hvis du ønsker at anvende macro’er for de findes på de 6 taster ovenfor piltasterne der alligevel sjældent anvendes.

 speedlink winkey

Uanset om du anvender nogle af de mere avancerede programmerings funktioner så er der én funktion der burde være obligatorisk for alle gaming keyboards. Det er muligheden for at låse Windows tasten. Jeg har aldrig vist hvor meget jeg har savnet denne funktion.

 speedlink z9

På kassen til Kudos Z-9 musen er marketingsteamet gået en smule overbord og lover ”Zero-response-time buttons for lag free operation”. Nå men selvom det løfte kommer til at kræve magi for at blive leveret så ser musen ganske fin ud. Den rammer i kategorien ”kompakt og kompliceret”. Den er formet så den følger dine fingre og den ligger rigtigt godt i hånden. Dermed har du også let ved at nå de 9 programmerbare knapper, DPI knappen og den knap som skifter profil. Musen har også et 4D scroll-hjul. 4D betyder scroll hjulet udover at kunne roteres frem og tilbage også kan vippes højre/venstre samt trykkes ned. Der er masser af muligheder for at tilpasse.

 ultor keys z9

Programmet til at skifte indstillinger eller programmerer makro’er på de enkelte knapper er intuitivt enkelt at anvende. Det er på ingen måde overtænkt og du kan let overskue de forskellige profiler. Lyset på tværs af musen skifter farvet efter den profil du har valgt. Det er fint som indikation hvis du f.eks. skifter profil mens du spiller. Det kunne være du havde forskellige opsætninger pr. klasse eller karakter. Der er også en indikation af hvilken af de fire indstillinger for opløsningen du kører. Den faktiske opløsning (DPI) vælger du selv. Det er så også den eneste mus jeg lige kan huske også har en mobil app til opsætning af musen. Den er måske bedst til at drille en tilfældig som sidder ved din computer. Prøv f.eks. at ændre DPI indstillingen. Musen er forholdsvis let og derfor kan det være en fordel at sætte den til en lidt lavere DPI fordi du hurtigt kan flytte den rundt.

Det en fornøjelse at anvende Speedlink’s Ultor og Kudos Z-9. Størrelsen og udseende af tastaturet kombineret med den lille form faktor gør at det let passer ind alle steder. Musen er også i den øverste ende af kvalitetsskalaen for prisklassen, selvom jeg ønsker mig den tungere. Kigger du på forholdet mellem pris og kvalitet så får du rigtigt meget for pengene. Jeg placerer sættet i den øverste del af karakterskalaen.
TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNintendo NX får stærkt line up ved udgivelsen
Næste indlægRocket League får gratis Rumble tilføjelse til September
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
speedlink-ultor-tastatur-og-kudos-z9-mus-anmeldelseDet en fornøjelse at anvende Speedlink's Ultor og Kudos Z-9. Størrelsen og udseende af tastaturet kombineret med den lille form faktor gør at det let passer ind alle steder. Musen er også i den øverste ende af kvalitetsskalaen for prisklassen, selvom jeg ønsker mig den tungere. Kigger du på forholdet mellem pris og kvalitet så får du rigtigt meget for pengene. Jeg placerer sættet i den øverste del af karakterskalaen.