I morgen d. 14 April lander en af de første store opdateringer til PlayStation 5. Den er propfyldt med forbedringer og nye features. Det er både PS4, PS5 og PlayStation applikationen der får opdateringer.

På PS5 får vi nu endelig muligheden for at flytte spil over på en kompatibel ekstern USB harddisk. Men grundet spil der har behov for hurtigt at kunne indlæse fra konsollens SSD harddisk, så kan spillene ikke spilles direkte fra harddisken. Det skal ses som en måde hvorpå hurtigere at kunne få installeret sine favorit spil, uden at skulle gennem lange downloads.

Det vil nu blive muligt at lave Share Play på tværs af PS4 og PS5. Så har du en PS5, men vil gerne lade din ven kigge med, men kun har en PS4, så er det nu muligt at dele sit gameplay på tværs af konsollerne. Du kan enten bare lade en anden kigge med, eller lade vennen afprøve PS5 spil via Share Play på PS4. Dette gælder også for co-op spil, så du altid kan have en anden med, selvom det ikke er på samme konsol.

Selve menu systemet på PS5 får også nogle tweaks og ekstra features lige fra forbedret Game Base, tilpasningerne i dit Game Library, nye Trophy indstillinger og meget meere.

PlayStation Appen på smartphones får også en opdatering. Med tiden vil man kunne via applikationen kunne deltage i multiplayer på PS5, håndtere konsollens indhold på harddisken, sammenligne Trophies og sortere i hvilke spil bliver vist på PlayStation Store.

Du kan læse meget mere om opdateringen på PlayStation.Blog.