Her på GamersLounge er vi ikke bange for at tage et ældre produkt til anmeldelse, som vi har gjort med Blue Yeti mikrofonerne. Denne gang anmelder vi så SteelSeries tastaturet Apex Pro sammen med musen Sensei Ten. Sensei musen kom på markedet for 10 år siden og SteelSeries har den nu ude i en ny og forbedret version i samme facon som originalen. Du tænker nok som jeg, at Ten er en henvisning til årene der er gået. Det er det sikkert også men Ten betyder på japansk himmelsk. Da Sensei ofte anvendes som betydning for mester er det en Himmelsk Mester. Nok leg med ord. Hvordan er resultatet?

Hvis du har synes om formen og længe har ventet på en mus som både ligger godt i venstre som højre hånd, så er Sensei Ten svaret. Den har et lavt tyngdepunkt i et klassisk og tidløst design. Den er holdt i samme diskrete stil om originalen med kun det lysende logo og lys i hjulet. Hele indmaden er så til gengæld blevet helt opdateret. Vi taler om den nye TrueMove Pro sensor som er skabt af SteelSerie og Pixart. Den er designet til at have 1 til 1 tracking så bevægelsen matcher det du ser på skærmen. Så behøver du ikke Mousefix. Samtidig har den en opløsning på 18.000 CPI hvor den kan registrere 450 inches pr. sekund (IPS). Det er langt mere end hvad du nogen sinde får behov for. Du kan se min opsætning nedenfor. Jeg har reduceret pollraten til 500 hz for at kompenserer for den Windows fejl som får vinduer til at flytte sig i sirup hvis pollraten er højere. Samtidig har jeg valgt to CPI-værdier: En på 450 som jeg bruger til gaming og en på 800 som jeg bruger til almindeligt brug.

Mus og specielt formen er virkeligt en smagssag. Jeg synes den til mig passer fint selvom min personlige præference er en mus som er lidt højere og dermed passer lidt bedre til størrelsen på min hånd. Det let indad buede design passer så rigtigt godt til mit typiske greb og knapperne på siden sidder godt i forhold til min tommelfinger så jeg ikke er i tvivl om hvor jeg trykker. Så set i forhold til design, teknik, muligheder for tilpasning på gaming siden og materialevalget, så er Sensei Ten super vellykket. Det eneste jeg gerne ville have set var en stof- eller silikone-ledning fordi den traditionelle type med plastic er noget stiv i det.

SteelSeries Apex Pro vil jeg stadig betegne som nyt da det er kommet i juni i år. Kigger jeg på hvad der findes af tastaturer så er dette et område hvor der ikke har været meget teknologisk bevægelse. Hovedparten af de rigtige gamertastaturer er enten baseret på mekaniske switche (Cherry MX eller en tilsvarende producent variant) eller opto-mekaniske. Mekaniske virker som en almindelige kontakt mens opto-mekaniske ved at du bryder en lysstråle. SteelSeries er så kommet med en helt ny idé som er magnetiske switche som kaldes OmniPoint. De fungerer ved hjælp af magnetisme også kaldet Hall Effect. De har en lineær modstand når du trykker i bund. Det er modsat de switche der har et trykpunkt du skal over for at aktivere knappen. Dermed er det pres du lægger ens hele vejen. Jeg synes det ensartede tryk fungerer bedst for mig. Det virker både fint til almindeligt skrivearbejde og til gaming.

Den store fordel ved magnetiske switche er at du frit kan vælge aktiveringspunktet (actuation point). Altså der hvor tastetrykket registreres. Det kan faktisk indstilles individuelt på de 62 taster der findes i hovedgruppen. Jeg har taget et skærmbillede af opsætningen fra SteelSeries Engine 3 som er det software som du bruger til at vælge opsætning. Her kan du vælge de taster som du gerne vil ændre og til venstre kan du se en grafisk repræsentation af switchen. Så justerer du til du har en indstilling som passer til dig. Lige her er jeg i gang med at eksperimenterer med WASD tasterne for at jeg finde det trykpunkt som passer bedst til mig og min spillestil. Undrer du dig over den hvide firkant mellem ESC og F1? På det fysiske tastatur er det en USB port. Meget handy. Du skal trykke med 45 gram for at trykke i bund og det svarer til Cherry MX Rød. Cherry MX Rød er også lineær hvor jeg synes at Apex Pro har en meget mere blød og behagelig vandring. Selve hætterne er helt standard og LED’en som skaber lyseffekterne er placeret i toppen.

Rammen i tastaturet er bygget i aluminium så det er dejligt tungt og stift. Det gør det præcist at arbejde med. Under bunden finder du kanaler til det ret kraftige kabel. Det er kraftigt fordi du har USB pass-though hvilket stiller højere krav til ledningsevnen i kablet. Der er udtag til kablet i venstre og højre side samt i midten. Så kan du altid finde en vej der passer bedst til dit setup. Der er også en magnetisk håndledsstøtte som er lavet af et fast gummimateriale. Det holdes fast med magneter. Jeg ved ikke om mine hænder er specielt store eller om tastaturet er specielt lavprofil. Jeg synes ikke der til dagligt er behov for at anvende håndledsstøtten. Jeg kan fint når rundt på tastaturet uden støtten, bare jeg har benene slået ud. Du har muligheden, så se hvad der passer dig.

Over den numeriske blok finder du et lille display som du kan programmere som det passer dig. Holder du knappen til venstre nede kommer du in di opsætningen hvor du kan justere det samme som du kan i SteelSeries Engine 3. Jeg har kun brugt det til at vælge profil og som legetøj. Det er sådan set også vigtigt nok. Rulleknappen bruger du til at justerer volumen og som navigation i opsætningen. Jeg synes ikke der er så meget at fortælle om stemningsbelysningen. Det er helt standard og der er masser af muligheder. Mange forskellige spil har desuden opsætninger som skifter belysning. Det er enten noget du helst vil undgå eller noget du synes er fedt. Det er meget sjovt at kunne se hvad du har af våben ud fra belysning. Måske ikke så turneringsrelevant men til et gamersetup hjemme er det fint.

Som julegaveidé så går man ikke galt i byen med et Apex Pro og Sensei Ten SteelSeries sæt. Selvom det er tilbehør som er beregnet til gaming kan begge dele fint anvendes til kontor eller skolearbejde. Begge dele er også i en kvalitet så det egner sig til konkurrence brug. Selvom trenden i dag er meget lette mus, så foretrækker jeg stadig at have lidt mere vægt mellem hænderne. Så er passer Sensei Ten fin. Apex Pro er afgjort et super stærkt kort for alle om tager deres gaming som andet end leg. Jeg kunne ønske mig at musen have en stofledning men ud over det så er det sættet fra SteelSeries noget enhver gamer vil være glad for.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægLornsword Winter Chronicle anmeldelse
Næste indlægApple Arcade har nu 100 spil
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.