Danskerne har stemt, og spillet om regeringsmagten er i fuld gang. Men hvem ville danskerne vælge, hvis kandidaterne skulle være fra nordisk mytologi? Det har PlayStation undersøgt i forbindelse med lanceringen af det nye spil ‘God of War Ragnarok’, der udkommer i dag. 

I dag udgiver PlayStation det længe ventede spil ‘God of War: Ragnarok’ til PlayStation 5, hvor man følger den græske gud Kratos’ rejse gennem mytiske landskaber og den ubarmhjertige Fimbulvinter – alt imens at Ragnarok nærmer sig med hastige skridt.  

PlayStation har i en ny undersøgelse, foretaget af Voxmeter, undersøgt danskernes forhold til nordisk mytologi. Her svarer danskerne bl.a. på, hvilke guder og karakterer fra nordisk mytologi, som de mener, ville passe bedst på en række ministerposter. 

“Mange danskere har et tæt forhold til nordisk mytologi, og hele 43 pct. mener, at myter og mytologiske fortællinger kan give os en bedre forståelse af den moderne verden i dag. Men hvad nu hvis karakterne faktisk skulle lede i den moderne verden? Hvem ville vi så vælge? Det synes vi kunne være interessant at undersøge,” siger Peter Litrup, marketingdirektør i PlayStation.  

Her er ministerholdet, hvis Folketinget lå i Valhalla 

Herunder kan du se, hvordan ministerholdet ville se ud, hvis danskerne skulle finde  hhv. en statsminister, en klimaminister, en sundhedsminister, en børne- og uddannelsesminister og en udenrigsminister fra nordisk mytologi. 

 1. Odin som statsminister
  I undersøgelsen peger hele 36,8 pct. af danskerne på, at Odin (gudernes konge) ville være bedst egnet som Danmarks statsminister. En ret overbevisende sejr med langt ned til nr. 2 på listen, der indtages af Frigg (gudinde for ægteskab, frugtbarhed og kærlighed) med 7,3 pct.
 2. Njord som klimaminister
  I undersøgelsen svarer 18,2 pct. af danskerne, at Njord (gud for havet og søfart) ville være bedst egnet som klimaminister. 14,2 pct. af danskerne peger derimod på Frej (gud for frugtbarhed) og 8,2 pct. mener, at Heimdal (gådefuld gud, der vogter regnbuebroen Bifrost) ville være at foretrække på den grønne ministertaburet.
 3. Freja som sundhedsminister
  Sundhed var et af de vigtigste emner ved folketingsvalget. I undersøgelsen peger 20,1 pct. af danskerne på Freja (frugtbarhedsgudinde) som den bedst egnede til posten som sundhedsminister. Herefter peger danskerne på Frej, hvor 13,1 pct. mener, han ville være bedst.
 4. Frigg som børne- og uddannelsesminister
  Skal SU’en på kandidatuddannelserne bevares i fremtiden eller gøres til et lån? Der er meget at tage fat på for Frigg (kærlighedens og ægteskabets gudinde), som 23 pct. ser som bedst egnet til posten som børne- og sundhedsminister. Freja kommer ind på en andenplads med 15 pct.
 5. Tyr som udenrigsminister
  Hvem skal stå for Danmarks diplomatiske forhold med omverdenen? Her peger 18,4 pct. af danskerne på Tyr (gud for krig og retfærdighed). 11,5 pct. peger på Thor (tordenguden) og 8 pct. går med Heimdal som udenrigsminister.

God of War Ragnarok: En episk oldnordisk rejse 

I ‘God of War Ragnarok’ kommer spillerne med på en episk rejse med Kratos og hans søn Atreus, der kæmper sig gennem mystiske landskaber og møder frygtindgydende fjender i form af nordiske guder og monstre, alt imens de forsøger at finde fodfæste i deres  relation til hinanden. 

På deres rejse må de forbi hvert af De Ni Riger i deres søgen efter svar, mens den forudsagte Ragnarok ulmer i horisonten. Undervejs møder Kratos og Atreus fjender og venner, som mange kender fra den nordiske mytologi, i målet om at afværge apokalypsen og nå den højeste bjergtop i De Ni Riger.

Du kan læse vore anmeldelse af God of War Ragnarok her og læse mere om spillet her.