Under the Waves er et historiedrevet adventurespil som er udviklet af Parallel Stidio og som udgives i samarbejde med Quantic Dream. Quantic Dream er kendt for deres histoiredrevne spil. De hjælper også det lille studie Parallel Studios som huser 12 faste udviklere og nogle freelancere. De har bl.a. fået adgang til Quantic’s motion capture faciliteter så de kan får den mest naturtro gengivelse af helten Stan.

Vi har via MI5 Commincations været så heldige at prøve en tidlig udgave af spillet via et system som kaldes Parsec. Det svarer til at spille det via cloud, hvor du ikke installerer spillet lokalt og kun har det som svarer til en avanceret browser som grænseflade til spillet. Det fungerer fint og giver mulighed for at spille det seneste build med udviklerne. Vi har spillet introduktionen hvor jeg har lavet et sammenklip i traileren nedenfor.

Under the Waves er en stemningsfyldt oplevelse som foregår under havet overflade et sted i Nordsøen i en fremtids udgave af 1970’erne. Her dykker du ned i en verden med smukt skabte omgivelser kombineret med en solid historie fortælling. Det forventes at udkomme her en gang i 2023. Der bliver forskellige opgaver som du skal løse undervejs. Den spilmekanik jeg prøvede, er velfungerende og når du har mulighed for at svømme op og ned giver det en ekstra dimension til opgaverne.

Du skifter imellem din base og at svømme eller bruge din mini-ubåd til at komme rundt. Din beboelseskapsel er omdrejningspunktet i historien hvor du også får nyheder fra omverdenen, Mange af dine oplevelser behandler du om natten mens du sover som giver sig udtryk i forskellige særprægede drømme. Mon ikke vi har forventet at det kommer til at spille en rolle i historiefortællingen?

Allerede med denne korte hands on så virker Under the Waves dragende. Vi ser frem til mere og selvfølgelig den endelige udgivelse.