Danskstiftede Unity inviterer alle musik- og teknologiinteresserede til virtuel koncert med TikTok-fænomenet Blu DeTiger. Det er den første virtuelle koncert nogensinde, der kan opleves på tværs af digitale enheder, tidszoner og landegrænser. 

Den 1. november giver bas-artisten og TikTok-fænomenet Blu DeTiger virtuel koncert, der for første gang nogensinde kan opleves, uanset hvor koncertgæsterne befinder sig, og hvilken enhed de bruger (fx smartphone, VR-briller og desktop). 

Koncerten indvarsler et helt nyt kapitel for den virtuelle koncertoplevelse med brug af simuleringer og 3D-indhold i realtid, og er skabt af Unity i samarbejde med en række partnere, heriblandt VRoOOm, VRChat og Future Fest. Koncerten afslutter Unity’s årlige, globale Unite-event, der præsenterer den nyeste teknologi på markedet. 

“Underholdningsbranchen gennemgår i disse år et paradigmeskifte, og interaktive shows med brug af ny teknologi er blevet en fast bestanddel. Med vores kommende koncert er vi gået et skridt videre og har designet et system for såkaldt interoperabelt indhold. Det giver os mulighed for at caste indhold live og on-demand på samme tid, i adskillige virtuelle 3D-destinationer, på tværs af platforme og til et globalt publikum,” siger Boo Wong, der er direktør for Live Entertainment, Unity. 

Et vidunderbarn på bas 

Med over 120 millioner streams er Blu DeTiger på rekordtid blevet et fænomen på TikTok. 

BluDeTiger begyndte allerede i en tidlig alder at optræde som DJ med bassen som sin faste følgesvend og spillede til alt fra technoraves til modeuge-fester. Blu De Tiger begyndte derefter at studere musik på det berømte Clive Davis Institute of Recorded Music på NYU, og i 2020 udgav hun sin første EP, som pt. har over 120 millioner streams.  

Koncerten kan opleves den 1. november kl 20.15 dansk tid.