Storage skal være større og vildere hele tiden. PlayStation 5 har hævet baren for hvad der kræves af en SSD for at den skal kunne eliminere loadtider i PlayStation 5 spil. Samtidig fylder specielt spil mere og mere fordi vi, forbrugeren, hele tiden kræver bedre grafik som dermed fylder mere. Skiftet fra Full HD (1920×1080) til 4K (3840×2160) kræver 4 gange mere lagerkapacitet. Frygt ikke for ADATA har nu Legens 840 PCIe Gen4 X4 M.2 2280 SSD’en ude.

Det er ganske enkelt en SSD i enten 512G eller 1T, hvor vi har haft fingrene på 1T modellen. Den har en form faktor på M.2 2280 hvilket er standard i de fleste ATX maskiner og betyder at den er 80 mm lang og 20 mm bred. Den er bygget over 3D NADN flask med en Innogrit IG5220 kontroller så den kan yde op til 5.000MB pr. sekund læsninger og 4.500 MB pr. sekund skrivninger. Selvom Sony anbefaler læsninger med en hastighed på mindst 5.500 MB/s så kan den også anvendes i PlayStation 5. Den har også en medfølgende køleplade så du ikke skal i markedet for at finde sådan en.

Jeg har monteret Legend 840 i vore reference maskine som repræsenterer en fornuftig gamer rig, uden dog at være imponerende. Bundkortet har en PCIe Gen3 x4 da det ikke er mange bundkort du ser med Gen4. Der er en forskel for Gen3 X4 kan håndtere op til 4GB/s mens Gen 4 X4 kan håndtere op til 8 GB/s. Så når jeg tester og regner overhead ind så vil jeg forvente et resultat der ligger under 4 GB/S. Du skal være opmærksom på at når vi taler maksimal overførselshastighed så er det når data læses sammenhængende fra SSD’en. Begynder vi først at snappe data i små bidder rundt omkring så falden den samlede ydelse drastisk. Jeg har brugt CrystalMark til at måle hastigheden som vist ovenfor.

ADATA Legend 840 PCIe Gen4 X4 M.2 2280 SSD er et solidt produkt i mellemklassen. Du får en god kapacitet set i forhold til prisen og det samme gælder ydelsen. Der det matcher ydelsen i tilsvarende moduler i samme prisklasse og skal du have enten dobbelt kapacitet eller bedre overførsels hastighed skal du betale det dobbelte. Vil du have begge dele kommer du op i 4 gange prisen på ADATA Legend 840 PCIe Gen4 X4 M.2 2280 SSD.

Tak til digitalPR og ADATA for at gøre den anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSkullcandy Grind Fuel – anmeldelse
Næste indlægAgenten Neon bliver lander i Valorant
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
ADATA Legend 840 PCIe Gen4 X4 M.2 2280 SSD er et solidt produkt i mellemklassen. Du får en god kapacitet set i forhold til prisen og det samme gælder ydelsen.adata-legend-840-pcie-gen4-x4-m-2-2280-ssd-anmeldelse