Vi er nået til vejs ende med vores anmeldelser af Blue mikrofoner til brug for steaming og podcast. Vi har set på den enkle Snowball, den lidt mere avancerede Blue Yeti i begge udgaver og nu er vi kommet til Blue Blackout Spark SL. Den adskiller sig fra de andre mikrofoner ved at være analogt tilsluttet med det som kaldes XLR. Det betyder at du enten skal have en mikser eller anden form for XLR-tilslutning. Den benytter 48 volts fantomspænding fordi det teknisk stadig er en kondensator mikrofon.

Jeg har en Behringer Xenyx QX1002USB mikser som har 48v fantomspænding på 2 stik, 10 kanaler, en 2-bus konfiguration med en Klark Teknik effekt motor. Effektmotoren kan lave rumklang, forsinkelse og meget andet sjovt. Der er 100 forskellige effekter. Den har en indbygget USB-konverter så det miksede signal kan benyttes med en computer. Nøjagtigt som en USB mikrofon. Du kan også vælge at benytte 2-track out som kan tilsluttes din mikrofon indgang. Du kommer til rode lidt med forskellige klassiske stiktyper som bl.a. XLR, phono og 6,3 mm (1/4″) mono jackstik for at opnå det du gerne vil. Min cigarkasseopstilling er vist ovenfor og her har jeg brugt en iPad til underlægningsmusik, Blue Blackout Spark SL til min stream lyd og så et par direkte tilsluttede hovedtelefoner til kontrol af mikset.

Nu skal det ikke blive en Jørgen Clevin beskrivelse af hvad man kan med en mikser så videre til anmeldelsens stjerne: Blue Blackout Spark SL. Den præsenter sig flot i sin indpakning og der følger en elegant foret trækasse med når du skal transportere den rundt. Den kræver en separat stander eller fod f.eks. compass som vi kiggende på i Blue Yeti anmeldelsen. Spark leveres med Blue Radius som er et elastisk ophæng. Transduceren er en JFET-kondensator mikrofon på ca. 23 mm som er større og dermed mere følsom i forhold til de Blue USB-mikrofoner vi har anmeldt. Der findes en omskifter så du kan dæmpe følsomheden med 20db direkte på mikrofonen hvis der er meget støj i omgivelserne. Der er også et 100hz filter indbygget til at tage den værste rumlen, blæser støj og tilsvarende.

Du kan sætte Blue Blackout Spark SL en simpel USB-konverter som Blue’s egen Blue Microphones Icicle XLR to USB Microphone Converter/Preamp. Dermed kan du anvende Spark på samme måde som alle andre USB-mikrofoner. Den giver også en helt suveræn god lyd. Det kan være du synes at prisen er lidt i den høje ende for en mikrofon men det er faktisk den billigste XLR mikrofon som Blue producerer. Det er klart at anvender du en mikser så får du meget mere ud af Spark. Her skal jeg så komme med en generel advarsel. Når du først begynder med en mikser og underlægningsmusik så tager det ene hurtigt det andet og vil du have flere kanaler, flere tilslutninger og ekstra mikrofon til stereo og så videre. Den bedste undskyldning for en mikser er hvis du f.eks. laver interview via telefon. Så er det superlet at få din lyd og den du har på telefonen mikset sammen i en god kvalitet. Nå ja eller effekterne. Du ser hvad jeg mener.

Hvis du gerne vil gøre noget ekstra ud af lyden i din stream eller podcast så er endestationen professionelle mikrofoner med XLR-tilslutning. Selv denne, forholdsvis, billige udgave fra Blue er bare den tand bedre end de mere kompakte USB-modeller. Selv med en simpel konverter til USB så får du en mere skarp lyd i kraft af den større transducer. Blue Blackout Spark SL sender dig i retning af professionel lyd.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægWWE 2K20 Originals annonceret
Næste indlægSe kampene i Pokémon Sword og Shield
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.