Vi har brugt Blue Yeti X i et par uger til alt muligt forskelligt. Denne gang er det ikke et ti år gammelt produkt men en ny udgave af den ti år gamle klassiker Yeti. X er så også 10 i romertal. Der er sket meget på 10 år. Blandt andet så er Blue blevet købt af Logitech. Det betyder også at Yeti nu er blevet integreret med Logitech G Hub app’en hvor du får adgang til Blue Voice. Er det så alt hvad der er sket?

Faktisk er Blue Yeti X i fysisk udformning blevet forbedret en del. Hvis du vender bunden i vejret på Yeti så kan du til venstre se originalen og til højre model X. Nu er monteringen i midten hvilket giver meget mere mening. Væk er også det gamle kantede standard USB-stik og det er nu blevet erstattet af et Micro USB. Det kan godt undre mig at man kommer med et produkt i 2019 som ikke har USB-C. Det ville jeg have forventet. Nå men heldigvis kommer der et rigeligt langt kabel med til Yeti X så du let kan tilslutte det din PC. Også selvom den står på gulvet. Der er så også noget du ikke kan se.

Yeti X har nemlig fået 4 kondensatormikrofoner hvor Yeti have 3. Det ændrer ikke noget ved optagemønstrene som stadig er: omni og cardio hvilket dækker langt de fleste formål og så desuden stereo og ottetals mønster (bidirectional). Stereo er mest til musik mens ottetal er god hvis du laver podcast og har en gæst. Den klassiske omskifter er erstattet af en trykknap med en lysdiode som angiver hvad du har valgt. Det er meget fint og du kan i Logitech G Hub også vælge hvilken farve indikator lysdioden skal have. Det er nok lidt billigere at lave end den traditionelle omskifter som jeg faktisk synes er udmærket, men det er jo udviklingen. Der er også kommet meget mere lys.

Det lægger du mærke til på forsiden. Her er der nu en hel række med lysdioder rundt om volumenknappen. Det er ikke bare en gimmick. Det er tjener et rigtigt godt formål. Normalt skal man over i f.eks. en Spark SL med en mikserpult for at få lydstyrken i realtid. Her får du samme indikation direkte på mikrofonen. Endda med en markering af max lydstyrke inden for et kort tidsrum. Samtidig kan du med et tryk på volumenknappen også mute mikrofonen. Så skifter farven til rød eller hvad du nu har valgt. Hold knappen inde i 3 sekunder og du kan vælge lydstyrken til hovedtelefonerne som tilsluttes direkte til Yeti X. Holder du igen knappen inde i 3 sekunder så kan du vælge balancen mellem din game-lyd og dit voice feedback. Det er utroligt let at bruge og for den seriøse streamer eller caster så et det en lettelse at anvende.

Hvis du gerne vil lege mere med lyden så skal du over i Logitech G Hub og Blue Voice. Her findes alle mulige former for presets som kan ændre lyden til hvad der passer sig. Jeg er fint komfortabel med Broadcaster 1. Der er også mulighed for at vælge en indstilling baseret på spil. Hvis der ikke er nogle presets der passer dig, kan du altid give dig i kast med at lave dit eget. Jeg har prøvet at optage med den klassiske Yeti med 3 mikrofoner og sammenligne med Yeti X. Jeg kan simpelthen ikke høre nogen forskel. Det kommer til at kræve nogen som er bedre end mig til at opfange den forskel der måtte være. Der er også en separat equalizer til hovedtelefonerne.

Blue Yeti X er en topprofessionel USB-mikrofon. Har du i forvejen en Blue Yeti så skal det være de ekstra funktioner i Yeti X som du synes der spændende. Lydkvaliteten vurderer jeg til at være den samme. Står du for at skulle investere i en USB-mikrofon til streaming, podcasts eller bare til at sikre en god lyd i Discord chats så er Blue Yeti X toppen af poppen. Det er ikke den billigste du kan finde. Det er den som kommer tættest på en XLR med mikserpult. Blue Yeti X er det mest avancerede du kan finde i USB genren.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægROCCAT Vulcan 121 Aimo & Kain 200 Aimo – Anmeldelse
Næste indlægBubble Bobble 4 Friends anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
blue-yeti-x-anmeldelse Blue Yeti X er toppen af poppen hvis du vil sikre en sprød lyd i din stream, podcast, game chat eller Discord. Enkel at anvende, super byggekvalitet og masser af individuel tilpasning.