Vi har taget et kig på et ROCCAT sæt med mus og tastatur. Begge dele er med belysningssystemet Aimo som tilpasser sig efter din anvendelse. Gider du ikke det kan, du vælge en belysning som passer dig. Tastaturet er Vulcan 121 Aimo mens musen er Kain 200 Aimo. Vi har tidligere anmeldt andre versioner af begge som Vulcan 80 og Kain. Denne gang er det produkterne fra øverste hylde.

Vulcan 121 Aimo anvender den samme stabile aluminiumskonstruktion som de andre modeller i Vulcan serien. Det er super stabilt i en lav profil. Det er lidt op til dig om du ønsker at anvende den medfølgende håndledsstøtte. Den er i et fast plastmateriale og holdes på plads med magneter. Det er efterhånden den eneste metode jeg ser til at holde håndledsstøtter på plads. Vulcan 121 er et fuld størrelse tastatur med et par ekstra faciliteter. Der er ROCCAT’s EasyShift+ til at udvide antallet af funktion og der er også en volumen tast samt en mute knap. Trykker du på FX tasten så kan volumen knappen bruges til at ændre lyset.

Switchene er ROCCAT’s egne mekaniske Titan switche som har et 1,8mm kontaktpunkt og en vandring på 3,6mm. Dette gør dem til nogle af de hurtigste switche på markedet. Det reducerer også fjedereffekten (bounce) med ca. 20% ifølge ROCCAT. Det har jeg ikke teknik til at kunne efterprøve, så den subjektive vurdering er det lyder meget rimeligt. Kombineret med lavprofil hætter får du et tastatur der både er rigtigt godt til gaming og samtidig egner det sig fint til daglig brug. Det er ikke i samme grad støjende at anvende sammenlignet med andre mekaniske tastaturer. Det på trods af, at der ikke er meget andet til at dæmpe lyden. Hvis du gerne vil have en lyd som en gammel skrivemaskine kan du i ROCCAT’s Swarm app sætte alle mulige lydeffekter. Det er også i Swarm at du styrer lys, makro’er og alt muligt andet.

Kain 200 Aimo er en trådløs udgave af Kain som vi tidligere har anmeldt. Kain er designet så du får et hurtigere og mere præcist tryk. Det er med to løse taster hvor hele konstruktionen sikre du får den samme muskelfornemmelse hver eneste gang. Samtidig er hjulet også forbedret så det er mere præcist og med en bedre fornemmelse når du bruger. Det fine ord taktil kan bruges her. Så er denne udgave med Aimo belysningssystemet hvor den første udgave var med fast lys. Belysninger kommer mest til sin ret når du ikke bruger musen. Ellers er det bare den diskrete belysning i hjulet som er synligt. Som sædvanligt minder vi lige om at du skal fjerne det blå beskyttelsesplast inden du går i gang med at bruge musen.

Det nye primært at den er trådløs. Det er stadig et område hvor jeg ikke er 112% overbevist om at det er vejen frem. Så ROCCAT har tilgodeset tvivlere som mig. Du kan nemlig både anvende musen trådløs og med kabel. Du benytter også kablet til at lade musen. Du kan sætte den lille USB tranceiver dims direkte til din pc, eller som jeg have den løs på kanten af bordet. Så kan du skifte kablet fra USB til mus når den skal lades. Det skal den ikke ret ofte. Jeg har brugt den gennem nogle dage uden at den skulle oplades. Du kan også få en lille ikon i Windows bakken så du kan se hvor mange procent du har tilbage. Jeg må sige at der er meget velfungerende med trådløs. Der er ikke nogen ledning i vejen og jeg har ikke oplevet lag. Det er rigtigt svært at finde noget at brokke sig over med Kain 200 Aimo.

Samlet set så er Vulcan 121 Aimo og Kain 200 Aimo et rigtigt godt bud på et ROCCAT mus og tastatur sæt. Aimo er faktisk rigtigt fedt så du får lyseffekter som tilpasser sig din brug. Vil du gerne selv bestemme så der det også en mulighed med ROCCAT Swarm. Vulcan er velafprøvet og det er et af de bedste tastaturer jeg har haft mellem hænderne. Jeg savner at det har en USB passthough, som jeg passende kunne have brugt til musen. Det er en detalje i det samlede billede. ROCCAT 121 Aimo med Kain 200 Aimo vil være lækkert til ethvert gamersetup.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSe starter Pokémon og deres udviklinger fra Pokémon Sword og Shield
Næste indlægBlue Yeti X – Anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
roccat-vulcan-121-aimo-kain-200-aimo-anmeldelseROCCAT 121 Aimo med Kain 200 Aimo vil være lækkert til ethvert gamersetup. Du kan også få det helt i hvidt.