Vi har spillet Days Gone og er begejstrede for den fængslende historie og den underholdende spilmekanik. Skal du i gang så har vi samlet en række råd og vejledninger som kan hjælpe dig til at få den bedste oplevelse gennem dine mange timer sammen med Deek og Freakers. Den er så spoiler fri som overhovedet muligt.

Camps

Du får adgang til en række lejre (Camps) som har forskellige handlende. Her kan du aflevere de ting du samler når du er på tur, for efterfølgende at bruge dem på våben, udstyr og din motorcykel. Du optjener tillid og valuta i hver enkelt lejr. (Du kan se status på hver lejr i ”Inventory” swipe til venstre på touchpad). Så kig på hvad du godt kunne tænke dig og indlever så dine bounties hvor du er i gang med at spare op. I den første del vil jeg anbefale at får så meget tillid i Copeland’s lejr fordi der er glimrende opgraderinger af finde.

Valuta og Tillid

Den letteste måde at spare op er ved at lave jobs for en lejr. Det giver helt sig selv som en del af spillet. Den anden lette måde er ved at redde folk ude i vildnisset. Du ser det på dit minikort som et spørgsmålstegn. Kørt hen til området og find den stakkels overlevende som er i fare. Når du har reddet personen kan du sende vedkommende til den lejr du synes. Det giver lidt forskelligt så du kan vælge at optimere en lejr eller at få mest muligt tillid eller valuta ud af den enkelte.

Motorcykel

Du skal opgradere din motorcykel og jeg vil gå efter det som gør den hurtigere. Det betyder motor og nitro. Der er steder hvor du skal bruge et nitro boost for at kommer over en ødelagt bro eller en vejspærring, så jo hurtigere du får den jo mere af Farewell får du adgang til.  Det næste bliver tanken. Jo større tank jo længere kan du ”fast travle” og generelt køre. Du får forskellige bemalinger til din motorcykel når du gennemfører dele af spillet. Dem finder du ved hos en mekanikker at vælge Paint og så Decals hvor du på R2 så vælger ”Custom Accents”. Brug også muligheden for at fylde tanken op.

Færdigheder og Evner

Du samler XP sammen og finder NERO sprøjter som forbedrer dine evner. Der er 3 områder med hver 15 færdigheder: Meele, Ranged og Survival. Kig de forskellige igennem og se hvad der passer dig. Jeg er meget til en balanceret tilgang til de tre. Du kan variere efter din spillestil. Til gengæld har jeg en klar anbefaling til Evner hvor du har Health, Stamina og Focus. Hvor jeg synes du skal gå efter Stamina. Så kan du løbe i længere tid og lettere slippe ud af en kritisk situation, specielt når nogle af de 40 horder skal nedkæmpes. Du kan finde NERO sprøjterne andre steder end i NERO lejre. De kan være i huler, nedstyrtede helikoptere og andre steder. Kig efter beacons, de krydser der er lavet af plaster.

Survival Vision

Survival Vision er din bedste ven. Den hjælper dig med at lokaliserer ressourcer og når du har opgraderet kan den også vise fjender. Du render ind i mellem over områder hvor der på dit minikort er en blå cirkel. Stig af motorcyklen og begynd at lede efter spor. De er i Survival Vision markeret med et forstørrelsesglas. Her finder du ekstra udstyr og andre værdifulde ting. Det er også den måde du sporer en person som du skal finde. Led efter alternative veje rundt. Mange gange er der mere end én indgang til et forsvarsværk. Kan du undgå at alarmerer dine fjender så er der færre at dræbe. De er lynhurtige til at kalde på forstærkninger. Huske at plyndre ligene af dem du har nedkæmpet.

Våben

Når du dræber en fjende kan du samle det våben op de taber. Nogle gange er det bedre andre gange er det lige meget. Du samler automatisk ammunition op ved at gå over det. Det er kun ammunitionskasser du skal plyndre. Du kan ikke gemme våben du finder i dit våbenskab. Det er kun til våben du køber. Det kan betale sig at købe våben. Du kan nemlig hente våben fra dit skab alle steder. Du kan endda få suppleret op med ammunition. Så når du rydder en NERO lejr eller en Ambush lejr er der altid et våbenskab. I Ambush lejrene er skabet i bunkeren som du skal finde. Så kniber det eller har du ikke det rette loadout så er det let at finde det rigtige frem.

Fast Travel

Nogle gange gider man bare ikke lige køre fra den ene ende af kortet til den anden. Så kan du rejse mellem punkter du tidligere har besøgt. Det kræver dog at du har fjernet alle Freaker Nest (Infestations) på ruten. De kan nogle gange være lidt svære at finde. Kig efter blodspor eller et hus som er beskidt ved døre og vinduer eller en masse grene i en lastbil eller trailer. Du kan altid se hvis du forlader området hvor rederne findes. Husk altid at have mindst 3 molotovs med dig og vær klar til at skyde de få som forlader reden. Der er færre om natten end om dagen.

Ressourcer og samleobjekter

Hver gang du nedkæmper en Ambush lejr og finder bunkeren vil der være et kort. Det kort har markeringer af alt hvad der er værd at samle. Så er der bare at gå i gang. Når du så alligevel er ude i det som Deek kalder ”the shit” så kan du passende plyndre alt andet. Hvis en bil har helt lukket motorhjelm så kan den plyndres for enten skrot (Scrap) eller oliefiltre som kan bruges som lyddæmpere. Finder du en kranvogn har den næsten altid en benzindunk. Patruljevogne har altid ammunition i bagagerummet.

NERO lejre

Der findes NERO (National Emergency Response Organization) rundt på banen. Fælles er at de skal have started en generator før du kan komme ind og plyndre bygningerne. Husk som det første at gå rund og fjerne alle højtalere. Enten ved at kravle op og afbryde dem, eller ved at skyde dem du ikke kan nå. Nogle gange skal du også finde en sikring fordi den er fjernet. Her bruger du dine evne som sporhund til at finde ud af hvor den manglende sikring findes.

Pas på fælder

Der er både bjørnefælder som holder dig fast. Dem kan du samle op og bruge mod fjenderne. Der er også spændt snore ud som får dig til at havarerer på motorcyklen. Det er lige meget hvor langsomt du kører. Stop og skær dem ned. Der er også simple advarsler i lejrene med dåser, så hvis du gerne vil snige dig ind skal du undgå dem. Biler som blinker har en alarm og når du begynder at rode med den starter alarmen. Det tiltrækker Freakers. Pas også på de vilde dyr. Bjørne, ulve og pumaer er ikke til at spøge med når de er almindelige og slet ikke når de er smittede.

Lav ting af ressourcer

Du kan kun slæbe på så meget. Så for at forbedre dine muligheder så skal du lave ting af de ressourcer du samler op. Så får du dels noget du kan bruge og så er der plads til at samle mere op. Husk altid at have lidt skrot for det kan du bruge til at reparere dine nærkampsvåben. Det er ikke den store katastrofe for du kan let finde og lave et nyt men i kampens hede er det smart lige at kunne reparer det, så du ikke dør.

Brug Focus

Når du sigter med et våben kan du bruge Focus ved at trykke højre pind ned. Det er også den som har Survival Vision når du ikke sigter. Det giver tid at sigte bedre, fordi alt bliver i slow motion. Det er specielt godt hvis du har en lyddæmper på dit våben og ønsker at snige dig ind for at slå alle ihjel.

Løb, stik af, forsvind!

Der er ingen skam i at stikke af hvis du synes at odds er meget mod dig. Tag benene på nakken og kom tilbage med en bedre plan. Prøvede du om dagen? Så prøve igen om natten. Der er stor forskel så følg med i døgnrytmen for at få en kamp til din fordel.