Det kan være du gamer en del men at snige et laptop forbi forældre eller kæreste som stikker alt for meget af, kan være et problem. Så skal du have specifikationer som egner sig til de nyeste spil samtidig med at den kan passe ind i studiesammenhæng så er HP leveringsdygtige med deres OMEN serien. Vi har haft hænder på HP OMEN 16.

Det er helt specifikt den model som kaldes b0027no. Den kommer med en 16,1 tommer QHD (2560 x 1440) skærm i 165 Hz, Intel Gen11 i7-11800H, 16Gb RAM, NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU, 1Tb SSD og Windows 11 Home. Dermed er du godt kørende hele vejen rundt. Det er specielt det nye RTX3070 der sammen med skærmen i QHD er med til at trække hele pakken i den rigtige retning. Som du kan se af billedet ovenfor så tænkte jeg at i stedet for at se hvor mange FTS jeg kan hive ud af CSGO så var det mere tidssvarende at se hvordan Marvel’s Spider-Man Remastered kørte.

Vi tager lige et kig på hvad der ellers er med i pakken, Du finder et 720p webcam med to indbyggede mikrofoner, lyd fra B&O via to højtalere på hver side at trackpadden, to USB Type-A SuperSpeed (5Gbps), en USB Type-A SuperSpeed (sleep and chrarge), en USB Type-C der understøtter USB-strømforsyning, DisplayPort 1.4, HP Sleep and Charge. Det er så lidt sært at strømforsyningen er en traditionel proprietær model. Der er også en RJ-45 Ethernet, Mini DisplayPort, en HDMI-port, kombineret hovedtelefon og mikrofonstik og en SD-mediekortlæser. Alle tilslutninger findes i højre og venstre side. Det du ikke kan se er understøttelse af Wi-Fi 6 AX201 og Bluetooth 5. Jeg ønsker mig i 2022 flere USB-C porte. Jeg havde gerne set proprietærstrømstikket skiftet med en USB-C. Det hele styres let gennem HP OMEN Gaming Hub.

Tastaturet er hel standard som vi kender fra tidligere. Det har kort vandring for at spare plads og det føles præcist. Der er en fin RGB-belysning som også styres fra OMEN Gamin Hub. Jeg opdaterede alle drivere inden jeg gik i gang. Der er på PC utroligt mange opsætningsmuligheder til grafik så her går jeg typisk med det som anbefales. På Spidey blev det til indstillingen HIGH. Så har jeg ellers giver den gas gennem New York som den venlige lokale helt. Det er virkelig her hvor maskinen kommer til sin ret. Det sprøde billede er flot detaljeret i QHD og de 165hz i opdateringsfrekvens gør det hele til en flydende og indlevende oplevelse. Det koster selvfølgelig på strømsiden som så igen får de to blæsere op i omdrejninger så den varme luft kan pustes væk. Det giver naturligt noget støj som er naturligt når ydelsen tages i betragtning. Min vurdering er at du let trækker 100 til 165 fps ud af langt de fleste spil med grafikindstillinger i den høje ende. Spidey rammer omkring 100 i snit og når der er rigtigt meget så dropper den til omkring 70 med nedenstående opsætning i QHD. Det kræver alt sammen at HP OMEN16 er tilsluttet strøm, ellers falder fps til omkring 30 for at batteriet ikke skal være tømt på rekordtid.

HP OMEN 16 rammer samme ydelsen som maskiner med tilsvarende konfiguration. Til studie vil den fungere rigtigt godt med en god størrelse i en robust indpakning. Når lyset er slukket og du skal game så kommer QHD panelet med 165hz til sin ret. Det giver lidt lidt ekstra at skærmen er på 16,1″ i stedet for de standard 15, både til kontorarbejde og til gaming.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægMarvel’s Spider-Man Remastered – Anmeldelse
Næste indlægSaints Row får ny overview trailer!
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
hp-omen-16-2022-anmeldelseHP OMEN 16 er en god størrelse maskine til studie og QHD panelet med 165hz med RTX3070 kommer til sin ret når du gamer.