Vi har haft fornøjelsen af en guided tour gennem det seneste LEGO Super Mario univers hvor det er Luigi der er hovedpersonen. Vi var sat stævne en søndag morgen i LEGO butikken ved Tivoli. Her blev vi taget godt imod af Amy Bennett (til venstre på billedet under) og Didier Agani der begge har Super Mario som deres fag hos LEGO i Billund. I denne sammenhæng så er Amy og Didier ansvarlige for den digitale oplevelse. Det betyder at sammen med team’et skal sikre at det du oplever i spillet fra Nintendo fungerer med LEGO sættet. Jeg har været igennem en del variationer af det som kaldes Toys-to-Life, hvor LEGO Super Mario helt afgjort er det som virker bedst. Andre Toys-to-Life modeller er bukket under fordi det eksponentielt bliver en større og større udfordring at afprøve alle figurer i alle sammenhænge. LEGO har som design princip at du skal kunne anvende alle dine tidligere sæt med alt det du køber i fremtiden. Dette bliver tænkt ind i hvert enkelt sæt. Amy leverende en detaljeret gennemgangen af Luigi startsættet og de forskellige udvidelses sæt som har Luigi’s spøgelseshus (Mansion) som tema. Så selvom ordet Bæredygtighed (Sustainability) er blevet et af de moderne ord som gerne skal flettes ind i enhver sammenhæng, så har LEGO praktiseret dette i årtier.

Jeg kan stadig huske den jul hvor min lillebror og jeg hver fik de to første LEGO Technic sæt der kom i handlen. Det var den gule gaffeltrucken 850-1 og den røde traktor 851-1 som du kan se på billedet her under. Hvis du skal sætte dette i perspektiv til 2022 så kom sættene i 1977. Jeg er sikker på at de stadig findes i en kasse i barndomshjemmet. Tandhjul og transmission fra dette sæt kan stadig anvendes sammen med noget af det mere moderne. Ikke nok med at LEGO har bæredygtighed integreret i design principperne så er de også begyndt at eksperimenterer med at genanvende plastik til produktion af nye klodser. Det er lidt et sidespor som jeg finder aktuelt i en verden som er mere og mere til brug og smid væk. For LEGO er bæredygtighed ikke bare et ord i årsberetningen.

Luigi fungerer som Mario som vi anmeldte da det udkom. Luigi følger nøjagtigt samme skabelon. Der findes et starter sæt som indeholder figuren. Dette kaldes “71387 Eventyr med Luigi – startbane”. Hvis du ikke har nogen af sættene så gør det ikke nogen større forskel om du starter med Luigi fremfor Mario. Hvert start sæt kan anvende for sig selv og kræver ikke yderligere. Der er selvfølgelig lidt forskellige fjender og elementer så du får mere nyt hvis du allerede har Mario sættet. Husk at du skal have enten en mobiltelefon eller en tablet for at kunne bruge LEGO Super Mario og/eller Luigi. Jeg vil anbefale en tablet. Selvom mange sikkert gene vil have en fysisk samlevejledning så det ikke hvad målgruppen fortrækker. De er meget mere til den elektroniske udgave og jeg må sige at efter flere større LEGO Technic byggesæt på samvittigheden, så vil hælder jeg også til den rene digitale samlevejledning. Her kan du også roterer det element du samler så du får et bedre indtryk af hvor den enkelte del skal placeres. Det er faktisk slet ikke denne del som er væsentlig. Amy og Didier kunne fortælle at målgruppen lærte meget ved at de se små videoklip som forklarer hvordan du spiller. Når jeg tænker efter giver det ret god mening. Når der laves instruktions videoer til voksne så er de ofte blot en afspejling af en skriftlig vejledning og så bliver de både for lange og kedelige. Ofte er det meget mere effektivt at have en bog hvor man kan slå ting op som der bliver behov. De videoklip som er lavet som en integreret del af samlevejledninger er både korte og skabt med udgangspunkt i mediet – ikke omvendt. Du skal som voksen virkelig tage dig sammen for at få den samme indlevelse som målgruppen. Du er simpelthen eksponeret for alt for meget dårlig udført “interaktivitet” i din voksenliv. Uanset om du vælger Mario eller Luigi som startpakke så er det super sjovt og der er masser af sjove timer for målgruppen.

Ja men hvis jeg gerne vil lege mere i hvilken retning skal jeg så gå? Ja det kommer lidt an på hvad du har ud over start sættet. Har du alene Luigi så synes jeg at valget er rimeligt enkelt. Så skal du tage sættet “71397 Luigi’s Mansion lab og Poltergust”. Ud over at sættet indeholder figuren Professor Elvin Gadd, eller bare E. Gadd, så får du også den fra spillet så kendte støvsuger: Poltergust. Der er et par specielle bukser sammen med dele som samles til Poltergust som du kan se på billedet ovenfor. Det helt unikke med disse par bukser er knappen på forsiden. Ja ja jeg ved godt at jeg ikke har sat de gule knapper på buskerne. Trykker du på knappen midt på maven så aktiverer du Poltergusten og så kan du støvsuge spøgelserne op. Nøjagtigt som i spillet Luigi’s Mansion 3 til Switch. Det synes jeg er en super tilføjelse til LEGO Super Mario universet. Og så er det altid godt med E. Gadd i baghånden hvis man som Luigi ikke selv er særlig modig.

Jeg har så også en personlig favorit og det er “71399 Luigi’s Mansion indgang”. Ud over at indgangen har nogle ret sjove LEGO elementer så indeholder den også den venlige Polterhvalp (Polterpup). Det er bare en klassisk elskelig figur fra spillene. Der er også et hemmeligt kødben du kan give Polterhvalpen. Ja der er faktisk flere hemmeligheder i de forskellige sæt men lige den med det digitale kødben af guld i dette sæt synes jeg tager stikket som en af de bedste skjulte elementer. Så når du har fundet det gyldne kødben får du en ekstra lyd og bonus ved at give det til Polterhvalpen.

Ja hvad så hvis jeg allerede har Mario og nu vælger at købe Luigi. I hvilken retning synes du så jeg skal gå? Ja nu bliver det rigtigt svært for hvis du har begge figurer, så kan du spille med begge på sammen tid. De kan du se på det skærmbillede jeg har taget fra app’en. Her åbner sig en helt ny verden. I stedet for blot at have 60 sekunder til at gennemføre en bane så får du nu 90. Men husk på at der er nogle monstre som kun Luigi kan klare. Mario kan blive forgiftet og så skal Luigi redde Mario fra den visse død. Det samme gælder hvis Mario bliver fanget i et af billederne i sættet “71401 Luigi’s Mansion spøgelsesjagt”. Så er det Luigi der kommer til undsætning. Så har du begge figurer så synes jeg klart at “71401 Luigi’s Mansion spøgelsesjagt” er en super udvidelse til at få begge figurer i spil med hver deres evner.

LEGO Super Mario Luigi figuren og de forskellige udvidelsessæt er tro mod de elskelige karakterer i serien af Luigi’s Mansion spil, selvfølgelig med fokus på Luigi’s Mansion 3. Sammen med Mario så får du igen en helt ny række af muligheder for at lave dit helt eget spil med LEGO. Som altid med LEGO så giver flere klodser og flere figurer endnu flere muligheder for timers leg. Selvom jeg slet ikke er færdig med hverken Mario eller Luigi så glæder jeg mig allerede til 1. august hvor vi får Prinsesse Peach.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægInterstellar Travel – The New Frontier til Kerbal Space Program 2
Næste indlægHyperX Alpha Wireless Gaming Headset med op til 300 timers batterilevetid
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
lego-super-marion-luigi-udvidelser-anmeldeseLEGO Super Mario Luigi figuren og de forskellige udvidelsessæt er tro mod de elskelige karakterer i serien af Luigi's Mansion spil, selvfølgelig med fokus på Luigi's Mansion 3. Der er masser af nye figurer som giver endnu flere timers kreativ leg.