Det er blevet skoletid og det betyder selvfølgelig en gennemgang af det nødvendige udstyr for at sikre det bedst mulige uddannelseforløb i det kommende år. Da jeg ikke er sat i verden for at lide eller undvære så tænker jeg at MSI’s seneste udgave af Crosshair 15 forener både det faglige behov med mine krav til en gaming bærbar. Den Crosshair 15 model vi har haft mellem hænderne er B12UGSZ-058NEU og kommer i et aggressivt design inspireret af Ubisofts Rainbow Six Extraction.

Specifikationerne er fra øverste hylde. Den kommer med en 15,6 tommer QHD-skærm (2560*1440) på 165hz, Intel Gen12 i9-12900H CPU, NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti GPU, 16 Gb RAM, en 1TB SSD og Windows 11 Home. Der er ikke sparet på noget. Designet står skarpt med definerede kanter og de højtråbende signalgule detaljer der som en hveps gør opmærksom på at det her kan komme til at gøre ondt. Når du åbner finder du et fuld størrelse Spectrum Backlight tastatur i samme klare farver. Tasterne har en vandring på 1,7mm og er velfungerende til skole og kontor arbejde. Jeg oplever en smule fjerding i midten mellem taster G og K. Det betyder ikke noget for gaming oplevelsen.

Du finder også det sædvanlige udvalg af porte så du er dækket ind. Der er en Type-C USB 3.2 Gen 1, to Type-A USB3.2 Gen1, en Type-A USB2.0, en RJ45 Ethernet, en 3,5mm audio jack, webcam på 30fps i 720p, en HDMI 4K på 60Hz og så endeligt et powerstik. Den tilslutning du ikke kan se er 802.11 ax Wi-Fi 6 og Bluetooth v5.2. Det er alt samme meget fornuftigt selvom jeg svaner at powerstikket var en USB-C type. Det er ved at være retor med proprietærer stik. Så er HDMI stikket mig lidt en gåde. I denne kategori så ville en DP-port være at foretrække. Det som sagt småting selvom det viser at der går noget tid mellem at der opdateres på selve grundelementerne i forhold til CPU og grafik.

Nu har vi taget MSI Crosshair 15 fordi vi har tænkt og at spille på den. Normalt vil jeg starte CSGO op og se hvor mange FPS jeg kan trække ud, men det er spildt. Hvis denne maskine skal presses så skal det ske med modernes spil som næsten er udkommet. Ind på scenen træder Marvel’s Spider-Man Remastered, der udkommer i denne uge. Vi kommer med vores anmeldelse 10. august kl.17. Her er masser af action som kan presse både CPU, GPU og det 15,6” IPS-panel. Det er også hver hvor jeg får en fornemmelse af hvordan lydniveauet er når der skal køles max. Det er alt sammen meget acceptabelt. De to blæsere og de 6 kølerør i Cooler Boost 5 systemet rammer en fin balance mellem støj og køling. Den store fordel ved at have en maskine med disse specifikationer er at den er lydløs ved helt almindelige skole og kontor opgaver. Desuden synes jeg at den fysiske størrelse rammer en god balance mellem nok plads til at have alt inkluderet uden at den kommer til at fylde og veje for meget. Den rammer beskedne 2,47 kg.

Hvis du har et ønske om at hold mere øje med hvad der foregår eller vil detailstyre så finder du alt lige ved hånden i MSI Center. Her er alle aktuelle informationer sammen med de mange forskellige tilpasningsmuligheder. Det er let og overskueligt bygget op og er er rig mulighed for at lave tilpasninger som passer til stemningen i det spil du har gang i. Lyden er bedre end hvad jeg normalt oplever på laptops. Det giver ekstra bund i lyden at hele chassiset har en god størrelse. Mellem rør og ledninger så giver det ekstra plads til den indbyggede lyd selvom det som altid er bedst at spille med hovedtelefoner. Jeg ser rigtigt mange som har alt muligt bloatware installeret og det holder MSI sig heldvis for gode til. Der er installeret det essentielle for at komme i gang og skal du blot selv hente de forskellige game loadere som du bruger.

MSI har tradition for gaming hardware i høj kvalitet og det leveres også med MSI Crosshair 15 B12U. Der er ikke blot tale om at sigte efter topydelsen. Crosshair 15 B12U leverer også topydelsen. Byggekvaliteten er god og designet er lækkert. Jeg skammer mig ikke over at bruge flere timer hver dag på at game så jeg elsker de klare signal farver. Selvfølgelig spillede jeg også Rainbow Six Extraction som du kan se på billede i toppen. Alt andet ville være blasfemi. MSI Crosshair 15 B12U passer godt til det kommende år med skole og gaming. Huskede jeg at sige den også er velegnet til content creators?

Tak til MSI for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægWorld of Warships fejrer Brasiliens uafhængighed
Næste indlægUdyr er genfødt i LoL
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
msi-crosshair-15-anmeldelseMSI Crosshair 15 B12U sigter ikke blot efter topydelsen - den rammer også topydelse. Det er en lækker maskine med de seneste tekniske landvindinger. Game on!