Plantronics RIG 700HD – Anmeldelse

0
931

Vi har tidligere anmeldt Plantronics 500 serien som findes i forskellige udgaver hvor fællesnævneren er at de tilsluttes med et 3,5 mm jack-stik. Du kan læse anmeldelsen her. Jeg her stadig ikke helt overbevist om fortræffelighederne med trådløst tilbehør når det skal anvendes til PvP hvor du spiller for at vinde. Nu er Plantronics aktuelle med deres RIG 700HD som er et trådløst headset til PC. Så hårdpresset har jeg nu gennem et par uger anvendt til at spille PvP.

Vi kan ikke tage et nyt headset i brug uden at tage det forbi den traditionelle indvejning. Vi rammer på den officielle køkkenvægt beskedne 241 gram. Det er ikke meget og jeg har et armbåndsur der vejer 237 gram. Det betyder også, at når fokus er på komfort i lang tid så er der fortaget en række valg for netop at tilgodeset dette. Bøjlen er lavet helt af plast og kopperne kan ikke drejes. Da det ikke er beregnet til at tage med på farten så er det ikke noget jeg synes skulle være anderledes. Det er ikke gået ud over batterilevetiden som er omkring 12 timer. Jeg har taget et par aftener i streg hvor det ikke er blevet ladet i mellem og det holder det fint til.

RIG 700HD er ikke et BlueTooth headset men benytter sin egen sender. Den har et USB stik og en optisk indgang. Det giver en meget beder lydkvalitet og du kan også aktivere Windows Sonic for at få noget der minder om surroundsound i ørene. Har du Dolby Atmos så er det selvfølgelig endnu bedre. De store 40 mm drivere hjælper selvfølgeligt med til at skabe et fuldt lydbillede. Samtidig er kopperne lavet at to materialer hvor det som er ind mod hovedet er åndbart stof mens yderkanten er af kunstlæder som isolerer bedre for udefrakommende lyde. Tilslutning er lynhurtig og skulle sender og headset ikke være parret så trykker du på den ene knap der er på senderen og holder tænd knappen nede på headsettet og så er det klaret.

Mikrofonen sider på en bom og kan tages af hvis du ikke skal bruge den. Jeg har prøvet den og den virker ganske udmærket. Den er følsom nok til at du ikke skal hæve stemme for at blive hørt og ikke så vild at du lyder som en stønner når du trækker vejret. Jeg synes så stadig der er et stykke til selv de helt billige USB tilsluttede mikrofoner. Derfor er mit setup med en fast monteret Blue Yeti som jeg let kan justere eller mute hvis det er nødvendigt. Jeg håber at der på et tidspunkt kommer mikrofoner til headsets som er større og dermed giver lidt flere justeringsmuligheder end det du kan opnå med den ganske lille enhed som findes i langt de fleste headsets i dag.

Noget at det som afskiller Rig 700HD fra andre er muligheden for at vælge balance mellem game lyd og chat lyd. Du har nemlig ud over den sædvanlige volumen knap også en drejeknap øverst på venstre kop hvor du kan vælge balancen. Under bunden findes mute knap til mikrofonen og den er let at finde ved bare at tage hånden op og bruge tommelfingeren til at trykke. Det er også her du finder Micro USB-stikket til at lade RIG 700HD. Det er synd at man ikke har anvendt USB-C så det også er blevet muligt at få Quickcharge 2.0. Næsten alt andet som kommer benytter USB-C så det er efterhånden det eneste ladekabel jeg skal bruge ud over Apples LIghtning.

Bare rolig det røde mærke er der kun på pressebilleder.

Plantronics RIG 700HD er et rigtig godt wireless headset der har så lidt lag som det er teknisk muligt. Det er let og giver en lækker fyldig lydoplevelse. Jeg kan sidde med det i timevis ude gener. Hvis du er til den trinløse indstilling som mange med metalbøjle giver eller metoden med en elastik hvor det er vægten der holder det på plads, så er Plantronics tilgang en lidt anden. Justeringen er lavet med de tre huller hvor kopperne sidder fast. Du skal have en bemærkelsesværdig hovedform hvis du ikke kan finde en indstilling som passer. Samlet set så er der god værdi for pengene hvis du leder efter et let headset til dit faste gaming setup.

Tak til Plantronics og Kemp&Kjær for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSjovt at spille imod hinanden i Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020
Næste indlægSend dine sims på universitet
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
plantronics-rig-700hd-anmeldelseLækkert og let headset med en fyldig lyd til dit faste gamer setup. Min sædvanlige kæphest er at man godt lige kunne have taget sig sammen og fået det med USB-C. Det passer også til Xbox og PlayStation 4. Det er så tæt ved lag frit som det er teknisk muligt.