Creative Assembly kommer 17. februar med tredje udgave af deres Total War serie baseret på Games Workshop’s Warhammer univers, og udgivet af Sega. Vi deltog i preview begivenheden hvor vi ud over at få en gennemgang af dette nye udgivelse også havde mulighed for at spille de første 50 runder. Dette var baseret på det seneste build som tegner rigtigt flot for udgivelsen om en måned tid.

Der er ikke noget krav om at du skal have spillet Total War eller Warhammer udgaverne tidligere. Alle kan være med uanset hvilket niveau du spiller på. Jeg er noget af en amatør som du også kan se fra videoklippet ovenfor. Jeg kastende mig ud i den første kamp uden at checke hverken de nye tips eller kigge på sammensætningen af min tropper. Det er ikke en specielt god idé. Total War serien kræver, som alle andre Real Time Strategy spil, en forståelse for fjenden og hvordan du bedst nedkæmper modstanderens hær. Så lad mig her give nogle tips hvis du når spillet udkommer gerne vil i gang med RTS genren.

Gennem kampagnen er det vigtigt at have en fokus på at sikre hele dit område. Det betyder selvfølgelig at du skal sikre ressourcer til din hær. Jo større hær jo flere ressourcer skal du bruge. Det er afspejlet i mængden af penge du har til rådighed. Søg for at du alt har noget på kistebunden til at finansierer dine planer. Det sikre du gennem skatter og ikke alle er glade for at betale til din krigsførelse. Så hold øje med hjemmefronten så du ikke pludseligt har en oprør på hænderne. Samtidig skal du sikre dine ydre grænser for der er altid en eller anden som har set sig varm på dine besiddelser. Du kan med fordel benytte Ambush tilstanden for de soldater du placerer rundt i dit kongerige så de har fordelen når fjenden er på fremmarch.

Det hele koger selvfølgelig ned til det enkelte slag hvor du som hærfører skal vise dine evner til at dirigerer dine troppe og læse slagmarken. Her er det vigtig med synlighed. Selvom den enkelte general og helt har en høj moral, så hjælper det altid at du står ved deres side. Vi skal nødig ende med flere enheder som deserterer. Det gælder også om at holde øje med flankerne. Der er intet mere frustrerende end pludseligt at blive angrebet fra siden eller bagfra. Husk at Total War på mange områder minder om en form for skak. Ikke alle enheder er skabt lige så det kan svarer sig at ofre en mindre enhed for at sikre en sejr. Når du anvender enheder så husk på at det er som sten-saks-papir: Kavaleri nedkæmpes af fodsoldater med spyd, spyd nedkæmpes af sværd, sværd nedkæmpes af bueskytter og bueskytter nedkæmpes af kavaleri. Løber du ind i problemer er dette en af de vigtigste grundelementer i af vinde slag.

Nu taler vi om Warhammer universet så derfor skal du også tænke på hvordan du kan bruge magi for at vinde. Hold altid øje med Winds of Magic. Du kan anvende en strategi hvor du tidligt i kampene vælger at anvende meget magi. Sætter du din alt på et bræt kan du med din power pool for overtaget tidligt i slaget. Husk også at generaler, helte og andre enheder har specielle evner som kan hjælpe egen enheder eller skade fjendes. Du kan med en enkelt trykkeformular vende nederlag til sejr. Der er ikke noget ved at have gemt på en trylleformular og så tabe slaget. Det samme gælder for evnerne fra forskellige specialenheder. Brug dem og hold øje med cooldown i højre side af skærmen. Dine fjender vil gøre det samme.

Det er selvfølgelig alle de nye racer som du skal spille i Forge of Souls kampagnen som er det store nye. Der er som altid masser af diplomati og områder der skal erobres. Det inkluderer selvfølgelig Realms of Chaos hvor den døende gud Ursus holdes fanget. Når du har en sjæl fra hver at de primære kræfter kan du prøve at befri Ursus fra fangeskab. Hvis du er ligeglad med en døende gud og alene er interesseret i total dominans er dette også en mulighed. Du kan opnå dette ved at nedkæmpe nøgle faktioner eller ved at besidde 50 proviser. Så det er helt op til dig. Jeg spillede en dæmon prins som har en række specielle spilmekanikker i kampagnen. Noget af det mere specielle er er det normale teknologi og karakter træ erstattes af et altomfattende progression system. Du optjener Daemonic Glory som så kan anvendes på Daemonic Gifts. Der er også masser af muligheder for at tilpasse udseendet af din dæmon. Når du har tilstrækkeligt med Daemonic Glory kan du vælge at personificerer dig som en af de fire chaos guder eller som en Undivided Champion. Hvis du er mere til et mere menneskeligt ansigt så kan du spille som Storm Dragen Miao Zing. Miao Zing skal hele tiden balancerer sine evner mellem Yin og Yang.

Total War – Warhammer III tegner til at blive en solid oplevelse. Creative Assembly tager denne gang både Total War og Warhammer universet til nye højder. Ud over der som vi har oplevet så er der masser af forbedring til både singleplayer og multiplayer. Der er en spiltype som kaldes Storm of Magic Battles hvor magi flyder i en lind strøm til både dig og dine modstandere. Det bliver en fest d. 17. februar.

Tak til MI5 Communication, SEGA og Creative Assembly for at gøre dette preview muligt.