Lindring til sygdomsramte børn, mulighed for at gøre en forskel for miljøet med mobilen og skabe bedre forståelse for mangfoldighed med gaming. Det er blot nogle af de digitale projekter, der har vundet Unitys hjerter, og som netop er blevet kåret med en “Unity for Humanity”-pris. 

Danskstartede Unity løfter i dag sløret for de fire projekter, der har vundet “Unity for Humanity”, mens et enkelt projekt løber med den nye ‘Imagine Pris’, der er særligt udvalgt af den flere gange prisvindende multikunstner Common. 

“Vi er enormt stolte over endnu en gang at uddele fem legater, som støtter Unity-skabere, der skubber grænserne for, hvad der er muligt ved hjælp af real-time 3D. Projekterne kaster nye perspektiver på nogle af de samfundsmæssige udfordringer, vi står med i øjeblikket,” siger Jessica Lindl, der er VP for Social Impact i Unity. 

Unity for Humanity er en del af Unity Social Impact, der hylder og styrker indholdsskabere, der bruger 3D i realtid til at skabe positive forandringer – og priserne forpligter således Unity til at stille finansiel støtte, markedsføringsredskaber og vejledninger til rådighed for vinderne.

Vinder af Imagine Prisen

Songs of Cultures (Imagine Grant Winner), som er en ‘gamingficeret’ læringsoplevelse i en augmented reality-app for de mindste. Målet er styrket integration, og app’en er udviklet i et samspil mellem undervisere og forældre for at fremme åbenhed og bevidsthed om mangfoldighed på en underholdende og sjov måde.  

Vinderne af Unity for Humanity-prisen

Augment Therapy er en app målrettet syge børn og skal lindre angst i forbindelse med fx strålebehandling. En stribe AR-øvelser har til formål at øge komfort og afslapning. 

Darkening er en interaktiv VR-oplevelse, der undersøger, hvordan verden opfattes af en person med depression. Her træder man ind i en verden, der viser de mørke billeder i sindet og beroligende teknikker. Gennem animation, der kombinerer en stiliseret form af omgivelserne og abstrakte billeder af følelser, vil seerne opleve og forstå, hvordan det er at leve med denne sygdom, hvordan man tackler den, og hvilke mekanismer mennesker med depression bruger for at få det bedre.

My Lovely Planet 

Et miljøvenligt mobilspil, der skaber et fællesskab, som aktivt kan beskytte miljøet. Det gratis spil omdanner handlinger fra spillet til en reel positiv indvirkning i verden. Hvis spillerne planter træer i spillet, donerer skaberne til formål, som planter træer i den virkelige verden, og hvis spillerne renser plastikaffald fra havet, donerer skaberne til formål, som renser plastikaffald i vores verden.

TOGUNA

En hybrid, digital og blandet kunstinstallation, der kombinerer historiefortælling og fremtidstænkning i et offentligt forum om det afrikanske kontinents fremtid. Toguna præsenterer et optimistisk fremtidsscenarie, der er bygget op af drømme, som er indsamlet gennem en række workshops om fremtidstænkning, der overvejer mulige løsninger på nogle af de største udfordringer, som det afrikanske kontinent står over for i dag.

Læs mere om Unity for Humanity og vinderprojekterne her.

Om Unity
Unity med danske rødder er verdens førende platform til at skabe og drive interaktivt 3D-indhold i realtid (RT3D). Skabere lige fra spiludviklere til kunstnere, arkitekter, autodesignere og filmskabere bruger Unity til at give deres fantasi liv. Unity-platformen tilbyder et omfattende sæt softwareløsninger til at skabe og fuldt ud betjene 2D- og 3D-indhold i realtid til flere forskellige platforme, herunder mobiltelefoner, tablets, pc’er, konsoller og enheder til forstærket og virtuel virkelighed. Det indhold, der er bygget på Unity-platformen, giver brugerne en grundlæggende mere engagerende og medrivende oplevelse end traditionelt statisk indhold, uanset branche eller formål.